INVESTIGACIÓ PER AGRESSIONS SEXUALS

L'AMPA demana als Maristes explicacions urgents per l'escàndol de pederàstia

La famílies dels alumnes del col·legi reclamen que es revisin els protocols de prevenció d'abusos sexuals

Jorge García explica els abusos que va patir quan de petit estudiava als Maristes de Sants-les Corts. / D. CAMINAL / VÍDEO: M. TUDELA

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

L'associació de mares i pares (AMPA) del col·legi Maristes de Sants-les Corts han reclamat aquest dilluns a la direcció del centre una reunió "urgent" per rebre explicacions sobre l'escàndol dels casos de pederàstia pederàstia denunciats al centre, segons ha anunciat en un comunicat. L'AMPA ha expressat la seva "condemna" a qualsevol "tipus de violència i maltractament a menors" i s'ha posat "a disposició de totes les famílies afectades".

L'AMPA també ha expressat que demanarà revisar, "conjuntament amb l'escola", tots els protocols de prevenció i actuació per evitar que tornin a produir-se casos d'abusos sexuals a alumnes. Així mateix, ha facilitat un compte de correu (info@ampamaristesscorts.cat) per canalitzar els "dubtes i preocupacions" de les famílies sobre els fets que han tingut lloc al centre.

EL PROTOCOL

El col·legi, per la seva banda, ha emès un altre comunicat en què expressa la seva "solidaritat" i "suport" a totes "les persones afectades", i mostra la seva "disponibilitat" per aclarir "els fets que han passat i prendre les mesures necessàries perquè mai més tornin a passar".

El centre educatiu informa, a través d'aquest comunicat, que el 2013 (la primera denúncia judicial data del 2011) es va aprovar i es va posar en marxa un protocol específic per a la protecció dels menors davant d'abusos sexuals. "Aquest protocol se segueix escrupolosament a tots els centres de la nostra xarxa", sosté.

El col·legi, a més, assegura que està "absolutament interessat" a conèixer "l'abast de la situació" i a "col·laborar amb la justícia". I insisteix que el cas denunciat el 2011 va ser l'escola la que el va posar en coneixement de la Fiscalia de Menors.

Notícies relacionades

L'escola admet que "els actes denunciats contradiuen i menyspreen els valors i principis dels centres educatius [dels Maristes]", que es basen en "la protecció i desenvolupament integral dels alumnes".

Per ara, està sent investigat per la justícia Joaquim Benítez, Joaquim Benítezque va ser professor de gimnàstica durant anys en aquest col·legi. No obstant, EL PERIÓDICO ha pogut constatar l'existència de denúncies contra altres docents del mateix centre.