Afloren més casos de víctimes d'abusos sexuals als Maristes de les Corts

"Em va dir que el color del semen podia indicar una malaltia i em va masturbar", revela un home a EL PERIÓDICO

El jutge notifica al professor de gimnàstica que està formalment imputat i ha de buscar-se un advocat

epons32671765 barcelona 5 2 2016      barcelona 05 02 2016  pint160205093113

epons32671765 barcelona 5 2 2016 barcelona 05 02 2016 pint160205093113

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tal com sospitava el pare que ha destapat l'escàndol d'abusos sexuals al col·legi dels Maristes Sants-les Corts (Barcelona), el cas del seu fill no va ser l'únic. Des que el jove va trencar un silenci que ha durat "30 anys", els Mossos d’Esquadra han localitzat quatre noves víctimes. Les seves declaracions ja estan en mans del jutge instructor de la causa. Però a aquest pare obstinat a passar comptes amb el presumpte pederasta, un professor de gimnàstica, i amb "l'abandonament" de la direcció de l'institut, ja li consten vuit casos més, tres arran de la publicació a EL PERIÓDICO de la notícia. El compte que va obrir per trobar noves víctimes (abusosenmaristas@gmail.com) acumula aquest divendres un total de 13 correus als quals ell dóna veracitat.

Però n'hi ha més. Aquest matí ha contactat amb aquest diari un home que s'ha identificat com una nova víctima i ha demanat el contacte d'aquest pare per sumar-se al procés judicial que acaba de començar contra Joaquín Benítez, docent als Maristes de Sants-les Corts entre el 1984 i el 2011. Ell va estar al col·legi entre el 1977 i el 1986. Se'n va anar amb 15 anys perquè no va poder seguir amb els seus estudis. Es va bloquejar, es va tornar rebel i ara sospita que potser va ser a causa, en part, de l'abús que va patir. Aquest és el seu relat.

EL SECRET

"Llegir la notícia ha obert una capseta que tenia amagada dins el meu cap”, se sincera telefònicament l'home, de 45 anys. “El que ara t'explicaré, no ho he explicat a ningú”, prossegueix.

El seu relat està ple de detalls que coincideixen amb els de les altres víctimes que ja han declarat davant dels Mossos d’Esquadra. Està disposat “a declarar” i vol recolzar el pare que ha estirat la manta. A ell i, especialment, al seu fill, la víctima “que ha tingut més collons que jo”.

L'ABÚS

Així descriu aquesta nova possible víctima de Benítez la seva experiència: “Va passar durant una classe de natació extraescolar. Em va dir que tenia un problema a l'esquena. Em va portar al seu despatx i em va estirar a la llitera. Em va fer massatges a l'esquena i a les cames i va anar portant la seva explicació pseudomèdica on volia. Em va preguntar si em masturbava i de quin color era el meu semen. Ho va justificar argüint que en funció del color es podria tractar d'una malaltia relacionada amb la suposada desviació de la meva columna. Va acabar masturbant-me. Quan vaig sortir del despatx, no era capaç d'assimilar què acabava de passar”.

EL SILENCI

Notícies relacionades

Llavors aquest home tenia 14 anys. Ara en té 45. No ho va voler expliacar a ningú. S'ho va guardar en aquella “capseta” i va llençar la clau fins aquest divendres. “¿Per què no ho vaig dir a ningú? Per por... i per vergonya”. A més, “eren altres temps”. El 1985 aquell centre estava “ple de capellans” i no tenia “clar” com s'hauria encaixat la seva denúncia a l'escola. “També em feia molta vergonya explicar-ho als meus pares”. 

Assegura que declararà i demana la implicació "de les autoritats" perquè es persegueixi un "problema molt greu". Abans de penjar, subratlla que coneix almenys "una altra víctima" del professor de gimnàstica, un company de la seva classe, i també sospita que apareixeran més casos. "Heu obert la capsa de Pandora", afegeix.