EL PEDERASTA ES CONFESSA

"Em pensava que em vindrien a buscar abans"

Joaquín Benítez, acusat d'abusos sexuals repetits als Maristes les Corts, admet els seus delictes a EL PERIÓDICO

L'edició 'on line' d'aquest diari oferirà en les pròximes hores l'entrevista completa amb el pederasta que es publicarà aquest dissabte a l'edició impresa

jjubierre32676240 un municipio de la provincia de girona 05 02 2016 160205190108

jjubierre32676240 un municipio de la provincia de girona 05 02 2016 160205190108 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS BÁÑEZ / GIRONA

Fa quatre anys que està retirat al confí del món, des que el 2011 va deixar de fer classes al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts de Barcelona. Viu, amb el seu germà bessó, en una caseta d'una planta, en un barri perifèric d'un petit poble de Girona, on, segons explica, ha estat esperant que el vinguessin a buscar. "Em pensava que tot això se sabria abans, que no trigarien tant", diu com a salutació quan arriben els periodistes d'EL PERIÓDICO, a la porta de la seva modesta vivenda.

Joaquín Benítez, de 57 anys, admet sense embuts totes les acusacions que des de dijous se li estan fent. Exalumnes dels Maristes l'han denunciat per haver abusat sexualment d'ells. "Estic preparat per afrontar-ho davant la societat. El que vaig fer, ho vaig fer per debilitat. Sé que va estar malament, ho sé. Només espero tenir l'oportunitat de poder demanar perdó a aquells nois", reconeix. No diu quants van ser, però el preocupa quants anys de presó li poden caure.

Notícies relacionades

Si hi ha alguna cosa que, segons l'antic professor d'Educació Física, li dóna forces és la seva conversió a la fe dels mormons". "En aquests quatre anys he passat comptes amb Déu, m'he netejat davant d'ell, que és el que importa, i ara sé que he de fer-ho davant la gent", prossegueix, mentre camina cap a un prat de prop de casa seva on es presta que li facin unes fotografies. No vol que s'identifiqui el lloc. Ho suplica pel seu germà, que pateix una minusvalia intel·lectual de gairebé el 50%. "Aquest cap de setmana aniré a fer la declaració oficial davant el jutge, que ja m'ha citat, i després tinc previst desaparèixer", explica. Ho fa, diu, per protegir el seu bessó, que es queda al poble.

¿Com explica el que va passar? "Vaig ser feble, no m'agrada que em diguin pederasta", afirma, després de reconèixer que, durant anys, va ocultar la seva condició homosexual, que ara assumeix. "Ja sé que no és una excusa, ni un motiu que expliqui el que va passar, però vaig ser educat en el catolicisme més estricte, intern durant més de 16 anys en un col·legi amb altres nois, de la meva edat i més grans que jo, amb els quals vaig tenir els primers contactes", explica.