El Regne Unit llança una 'app' que mesura el sucre en els aliments i les begudes

La sanitat pública britànica pretén reduir la taxa d'obesitat infantil

Els nens britànics de 5 anys prenen de mitjana més quilos de sucre a l'any que el seu pes físic

cjane8604245 sicilia palermo   suple de verano foto agusti carb160104132647

cjane8604245 sicilia palermo suple de verano foto agusti carb160104132647 / AGUSTI CARBONELL

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats sanitàries del Regne Unit han presentat aquest dilluns una aplicació per a mòbil que revela la quantitat de sucre que contenen aliments i begudes envasats per intentar parar la crisi d'obesitat al Regne Unit. L''app' escaneja els codis de barres i revela la quantitat total de sucres en terrossos o grams. 

La iniciativa entra dins de la campanya Change4life de la Public Health England (PHE), una agència del servei nacional de salut britànic (NHS) que alerta que els nens estan ingerint una mitjana de sucre tres vegades més elevada que el límit recomanat. Segons les seves dades, els nens anglesos d'entre 4 i 10 anys prenen al voltant de 22 quilos de sucre a l'any, per sobre del pes mitjà d'un nen de 5 anys.

Els límits diaris recomanats són de 19 grams per a nens d'entre 4 i 6 anys; 24 grams per a nens de 7 a 10 anys; i 30 grams als d'11 anys o més. A més, segons dades del 2013, prop d'un terç de la població amb 5 anys i gairebé la meitat dels nens amb 8 anys tenien càries, alerta l'agència.

RISC DE DIABETIS

La idea dels impulsors de l'app és conscienciar sobre l'elevada quantitat de sucre que contenen els aliments que es consumeixen diàriament i avisar d'altres riscos relacionats amb el sucre, com la diabetis o l'obesitat, i anima les famílies a escollir alternatives més saludables.

Notícies relacionades

L'aplicació, Sugar Smart, que funciona per a Android i iPhone, reconeix més de 75.000 productes i ofereix una guia ràpida per ajudar els pares a avaluar, a l'hora de la compra, quins aliments perjudiquen la salut dels seus fills. 

La cap de Nutrició de la PHE, Alison Tedstone, va recordar que els adults obesos o amb sobrepès tenen més risc de patir malalties cardíaques, diabetis de tipus dos i alguns càncers.