Barcelona, la Roca, Torredembarra i Lloret concentren els premis de La Grossa

Un estanc del Vallès Occidental va escollir el número de la loteria a partir de la data d'aniversari de la seva propietària

2
Es llegeix en minuts
ROSA MARI SANZ / ALBERT SEGURA / BARCELONA / LA ROCA DEL VALLÈS

Els premis del sorteig de La Grossa de Cap d'Any, celebrat el dia 31 de desembre passat, van estar molt repartits, però Barcelona, la Roca del Vallès, Torredembarra i Lloret van concentrar bona part dels 15,3 milions d'euros en premis d'aquest any. Cinc milions més aniran destinats a programes de la Conselleria de Benestar Social. 

El primer premi del sorteig, l'11.168, es va vendre a l'estanc La Roca, de la Roca del Vallès, a més d'una sèrie repartida a través de la web de Loteries de Catalunya. El segon premi, el 69.631, es va vendre a Torredembarra, Lloret de Mar, Barcelona i Sant Miquel de Balenyà (Osona). El tercer, el 56.024, va anar a parar a Sentmenat i novament a Barcelona. El quart, el 35.543, a Barcelona i Vilanova i la Geltrú, i el cinquè, el 55.311, ha tocat a Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Santa Susanna. 

La gala del sorteig, presentada per Helena Garcia Melero i Pere Mas, va estar animada per les actrius Nina i Lloll Bertran, l'exfutbolista del FC Barcelona Éric Abidal i el pilot de ral·lis Isidre Esteve, que van contribuir a treure els números premiats. Però el primer número el va repartir Salvador Capella, guanyador d'un sorteig per decidir qui feia de mà innocent.

DIA DE L'ANIVERSARI

Iolanda Gavarró, propietària de l'estanc La Roca, de la Roca del Vallès, on ha caigut el primer premi de La Grossa de Cap d’Any, va triar el número, l'11.168, coincident amb el seu aniversari. “Jo vaig néixer l'11 de novembre de 1968, i entre les treballadores de l'estanc vam decidir adquirir els números que coincidien amb els nostres aniversaris, però com que el meu tenia un número de més, vaig eliminar un 1 i vam agafar l'11168”, explica. Ella i les dues empleades de l'estanc van adquirir cadascuna un bitllet, premiat amb 100.000 euros.

“No sabem què farem, d'entrada sabem que disfrutarem del Cap d'Any i que beurem molt de cava”, explica Martina Gómez, treballadora de l'estanc, que no se'n sap avenir. La notícia els ha arribat per telèfon, al cap de pocs minuts de fer-se públic el resultat del sorteig, i al principi es pensaven que es tractava d'una broma.

FESTA ENTRE ELS VEÏNS

Al veure que era cert, l'alegria s'ha expandit a l'estanc i ràpidament han arribat els primers veïns per celebrar-ho amb les ambaixadores de la sort al poble. “Hi ha alguns clients que ens han trucat per dir-nos que els havia tocat però que no venien per la presència de periodistes”, ha admès Gavarró, que coneix tots els premiats: “Són tots del poble”, afegeix.

Part del segon premi, el 69631, es va vendre en un establiment Caprabo de Lloret de Mar, a la tintoreria Figueres de Torredembarra, que va repartir 650.000 euros, al supermercat Opencor del passeig de Sant Joan de Barcelona i a la llibreria Pergamí de Sant Miquel de Balenyà, que va rebre les butlletes a última hora.  

Notícies relacionades

El tercer premi, el 56.024, se'n va anar a Sentmenat i novament a Barcelona, a l'estanc 319 de les Corts, on l'estanquer va comentar que havia tocat entre els veïns del barri.

Per al sorteig de la loteria catalana s'havien venut el 58% dels 40 milions d'euros que s'havien posat a la venda. Una xifra que la directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, Elsa Artadi, ha qualificat d'"èxit total", tenint en compte que l'any passat el primer premi va quedar desert. En aquesta ocasió, en canvi, els premis s'han repartit més pel territori que en edicions anteriors.