EL PERIÓDICO obté cinc premis europeus a la qualitat del seu disseny

Els European Newspaper Award valoren la compaginació, la fotografia i la infografia de la premsa europea

2
Es llegeix en minuts

Els European Newspaper Award, uns dels premis més importants de disseny de premsa a nivell europeu, ha reconegut el treball dels departaments d'art d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i els ha atorgat cinc guardons per la qualitat de l'aposta visual de la informació d'aquest diari. Els European Newspaper Award són una iniciativa patrocinada per diverses publicacions d'Alemanya, Àustria i Suïssa, i dirigida pel dissenyador alemany Norbert Küpper.

LA TRAGÈDIA DE GERMANWINGS I 'CHARLIE HEBDO'

En aquesta ocasió, la 17a edició, els premis a EL PERIÓDICO han anat destinats a dues de les grans cobertures informatives del 2014: la tragèdia de l'avió de Germanwings i els atemptats a la revista 'Charlie Hebdo'. Concretament, la compaginació, el disseny, la infografia i l'edició gràfica del desplegament periodístic de setze pàgines que aquest rotatiu va dedicar a l'accident aeri dels Alps ha sigut reconegut en la categoria de millors històries de portada, mentre que el Tema del Dia que EL PERIÓDICO va destinar el 8 de gener a l'assassinat d'onze persones, cinc d'elles dibuixants de la revista satírica francesa, ha sigut premiat dins d'un apartat creat expressament per a aquests fets.

NARRATIVES NOVES

El disseny i la compaginació dels ‘Temes del Dia’ d'EL PERIÓDICO també ha sigut valorat per la manera de presentar la notícia de l'aparició d'un grup de falsos segrestadors que amenaçaven les seves víctimes per telèfon el mes d'abril passat i també per la recerca de noves fórmules visuals de mostrar el debat ciutadà sobre el model turístic que ha de seguir Barcelona que es va publicar a les pàgines d'aquest diari el mes de febrer del 2015

ARTICLES D'OPINIÓ

Notícies relacionades

El cinquè premi obtingut per EL PERIÓDICO consisteix en un dossier de les millors il·lustracions que acompanyen els articles d'opinió d'aquest rotatiu realitzades per Francina Cortés. 

Per a la present edició del certamen s'han presentat treballs de 196 publicacions de 26 països europeus, amb un increment significatiu dels projectes 'on line' i de periodisme de dades. El diari belga ‘De Morgen’ ha sigut guardonat com el diari més ben dissenyat de l'any en àmbit nacional, mentre que aquesta menció en l'apartat de la premsa regional ha recaigut en el diari ‘Ara’ (reconeixement que EL PERIÓDICO va obtenir el 2008 i que només s'obté un cop per capçalera). Entre la resta de vencedors del certamen destaquen el premi al setmanari portuguès ‘Expresso’ i a la web de ‘Publico.pt’. Finalment, el jurat ha decidit atorgar una menció especial per l'aposta de disseny i compaginació del setmanari independent sirià ‘Souriatna’.