MALALTIA DE TRANSMISSIÓ SEXUAL

Científics australians defensen el sacrifici massiu de coales

Els experts asseguren que ajudaria a combatre la clamídia, que causa infertilitat i delma els marsupials

Un coala en llibertat.

Un coala en llibertat.

1
Es llegeix en minuts

Científics australians defensen que una campanya agressiva de sacrifici de coales ajudaria a combatre la clamídia que els causa infertilitat i delma dramàticament la seva població, segons publica aquest dimarts la premsa local.

"Tractar aquells que estan moderadament malalts i matar els que tenen la malaltia avançada i no és possible tractar amb antibiòtics provocarà finalment un augment en el nombre de coales", va dir el cap dels investigadors, David Wilson, de la Universitat de Nova Gal·les del Sud.

Una investigació va realitzar centenars d'estudis de simulació en la població de coales de Moreton Bay, al nord-est australià, en diversos escenaris, que van incloure des del tractament dels coales infectats amb clamídia fins a la matança sistemàtica dels exemplars desnonats.

EN QUATRE ANYS

"Les simulacions suggereixen que hi ha una gran possibilitat d'eliminar la clamídia en la població en un termini de quatre anys", segons aquest estudi divulgat avui pel diari 'The Australian' i que apareix originalment en la revista científica 'Journal of Wildlife Diseases'.

Si bé la matança dels coales desencadenaria un ràpid declivi en la població, aquesta es recuperaria en un període de quatre anys fins a superar el nombre d'exemplars en la dècada posterior, segons l'escenari estudiat amb millors resultats.

UNS 40.000 EXEMPLARS

Notícies relacionades

La xifra de coales en estat salvatge varia, segons les diferents estimacions, entre uns quants centenars de milers i uns 40.000, encara que el seu nombre continua decreixent principalment a causa del canvi climàtic, la sequera i la malaltia de la clamídia.

Aquest bacteri produeix lesions als genitals i els ulls dels coales, marsupials icònics d'Austràlia, i els causa infertilitat i ceguesa i els consumeix lentament fins a la mort.

Temes:

Austràlia