A PROP DE CANBERRA

Una ovella australiana quintuplica el seu pes en llana

L'oví, de raça merina, no havia sigut esquilat mai, i per això acumulava 42 quilos de borra

L’ovella merina Chris, amb tot el seu abric de llana.

L’ovella merina Chris, amb tot el seu abric de llana. / TWITTER / TAMMY VEN DANGE

1
Es llegeix en minuts

Una ovella 'gegant' de raça merina que estava extraviada als camps australians, a prop de Canberra, ha sigut esquilada, potser per primera vegada en tota la seva vida, i ha donat un saldo de 42 quilograms (93 lliures) de llana.

Fins ara, la marca de l'abric de borra més gran l'havia establert un moltó de Nova Zelanda, anomenat Shrek, que va trigar sis anys a aconseguir un velló de 27 quilograms (60,5 lliures), tal com es va anotar quan el van esquilar, el 2004.

CAMPIÓ ESQUILADOR

El campió esquilador, Ian Elkins, ha sigut l'encarregat de retirar l'embolcall llanut a Chris, nom amb què ha sigut batejada l'ovella 'gegant' de Canberra. Per a l'operació l'oví va ser anestesiat.

Chris va ser trobada a prop del santuari Mulligans Flat Woodland, als afores de Canberra, per uns vianants, que temien que no sobrevisqués a l'estiu austral. Va ser trobada a diversos quilòmetres de la granja més pròxima.

DESENVOLUPAMENT DE MALALTIES

Els vianants van donar l'alerta al personal de RSPCA, una protectora d'animals, que es van fer càrrec d'esquilar-la (les ovelles poden desenvolupar malalties greus si no són esquilades amb regularitat).

Va ser aquesta associació la que es va posar en contacte amb Elkins, guanyador de més d'un centenar de competicions amb la cisalla.

Aquí teniu l'abans i el després de Chris:

 

 

 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Austràlia