DESPRÉS DE LA MORT PER DIFTÈRIA A OLOT

El Col·legi de Metges proposa suspendre els facultatius antivacunes

Jaume Padrós repta Teresa Forcadas a exposar les seves teories en fòrums científics

1
Es llegeix en minuts

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha proposat la suspensió de l'exercici dels facultatius que avalin i promoguin els discursos antivacunes davant els seus pacients tenint en compte que "incompleixen" el Codi Deontològic.

En una entrevista, Padrós ha destacat que posicionar-se en contra de les vacunes és "incompatible" amb l'evidència científica, i conté un component ideològic que ha de quedar al marge de la pràctica clínica. I ha destacat que el cas del nen de sis anys d'Olot (Garrotxa), que va morir per diftèria perquè no estava vacunat, ha evidenciat "una relaxació en matèria de vacunes, fet que s'ha de combatre perquè amb aquest assumpte no s'hi pot jugar".

Notícies relacionades

El COMB no ha rebut cap queixa en aquest sentit ni ha obert cap expedient a cap metge: "Si ho detectem proposarem que se sancioni i fins i tot la suspensió de l'exercici perquè és inadmissible i contravé el Codi Deontològic". De fet, ha admès que "hi deu haver algun metge implicat en el moviment antivacunes" dels més de 40.000 seguidors que hi ha a Catalunya, i ha animat els ciutadans a alertar de qualsevol professional que incorri en mala praxi.

Entre les funcions del COMB destaquen les de vetllar pel codi deontològic i sancionar les males praxis dels seus col·legiats, i Padrós ha defensat que l'ens "vetllarà per garantir el compliment del Codi Deontològic". A més, ha instat la monja benedictina Teresa Forcades a "posar en dubte les vacunes en els fòrums científics, que és on s'ha de fer", en lloc de posar en dubte la seva eficàcia i contribuir a desinformar els ciutadans amb les seves proclames antivacunes.