Les noies de Conca han tingut funerals separats però són enterrades una al costat de l'altra

Les autòpsies confirmen el "caràcter violent" de les seves morts

El fèretre amb les restes mortals de Marina Okarynska, a l’arribar al funeral celebrat a l’església de San Esteban de Conca / EFE/VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Les dues noies assassinades a Conca, Laura del Hoyo Chamón, de 26 anys, i Marina Okarynska, de 24, han sigut enterrades en dues sepultures situades una al costat de l'altra, al cementiri municipal de Conca.

Segons han dit fonts familiars, ha sigut desig de les dues famílies que les noies reposin en dues sepultures contigües del cementiri Santísimo Cristo del Perdón, i els seus contorns gairebé no es distingien després de les inhumacions, perquè han quedat cobertes de corones de flors.

Primer ha sigut enterrada Laura del Hoyo. El seu funeral, que s'ha celebrat a l'església de San Fernando, ha començat un quart d'hora abans que el de Marina Okarynska, que s'ha celebrat a l'església de San Esteban.

Amb tan poca diferència, el cotxe fúnebre que traslladava el fèretre de Marina ha hagut d'esperar a les portes del cementiri abans que s'acabés la inhumació de Laura.

Les escenes de dolor s'han repetit en les dues inhumacions, entre els familiars de les dues noies assassinades, així com entre els seus amics i coneguts.

En l'enterrament de Marina Okarynska ha participat un sacerdot que ha oficiat la cerimònia en el ritu catòlic bizantí, mentre una sirena avisava que era l'hora de tancament del cementiri, encara que en aquesta ocasió l'horari no s'ha complert a causa de la particularitat dels enterraments.

Les autòpsies als dos cossos, practicades per forenses de l'Institut de Medicina Legal de Conca, han servit per confirmar la seva identitat i establir "el caràcter violent i d'origen homicida que van provocar les dues morts".

Notícies relacionades

"Segons les dades preliminars de les autòpsies, i respectant el secret de sumari que pesa sobre les Diligències Prèvies judicials obertes, es pot establir el caràcter violent i d'origen homicida que van provocar les dues morts", segons es detalla en un comunicat remès pel Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa.

En el mateix text, l'autoritat judicial demana evitar la difusió i filtració de dades de la investigació que puguin perjudicar el desenvolupament i bon fi d'aquesta, reiterant que les actuacions judicials estan sota secret de sumari.