TRÀGIC SUCCÉS

Commoció a Conca per la mort de les dues noies

L'ajuntament decreta tres dies de dol i se succeeixen les mostres de dolor davant de casa seva

Les víctimes van aparèixer cremades i cobertes amb calç viva

Cotxes de Policia i els familiars de les víctimes s’acosten al lloc dels fets / EFE/ VÍDEO : ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Conca ha decretat tres dies de dol oficial, com a mostra de dolor "per l'assassinat" de les joves Laura del Hoyo i Marina Okarynska, de 24 i 26 anys, els cossos sense vida de les quals van ser trobats dimecres a la tarda a prop de la ciutat. Així ho ha donat a conèixer l'ajuntament al seu compte de Twitter.

Així mateix, l'ajuntament ha convocat una concentració sota els arcs de la Casa Consistorial, aquest dijous a les 11.00 del matí per expressar la repulsa del Consistori per l'assassinat de les nois, en què es llegirà un manifest de condemna. La Diputació Provincial de Conca també ha convocat una concentració davant la seu de la institució a les 12.00 hores.

INVESTIGACIÓ

D'altra banda, segueixen les investigacions per aclarir els fets. A les nou del matí l'equip forense al tanatori Ronda Oeste de Conca s'ha desplaçat per practicar l'autòpsia als cadàvers. Els cossos de les noies van ser traslladats allà a la una de la matinada i els cossos presentaven signes de cremades i restes de calç, per la qual cosa tot fa pensar que l'autor de les morts podria haver intentat cremar-les, segons fonts de la investigació.

La pista de Marina i Laura es va perdre dijous de la setmana passada a la tarda, quan tenien planejat anar a casa de l'exnòvio de Marina, Sergio, per recollir alguns efectes personals.

ALTAR IMPROVISAT

Notícies relacionades

Les mostres de condol s'han succeït en les últimes hores, tant a través de les xarxes socials com davant la vivenda familiar de Laura del Hoyo, on al llarg de la nit moltes persones han portat ciris i espelmes a un altar improvisat.

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, s'ha mostrat al seu compte personal de Twitter "consternat" per la mort de les noies, i ha enviat tot el seu "suport moral a la seva família i amics". Per la seva part, l'alcalde de Conca, Ángel Mariscal, ha indicat també a Twitter: "Els meus pensaments amb les innocents joves, les seves famílies i amics. Horribles crims que han commocionat la nostra segura i tranquil·la Conca. DEP"