informe de la Generalitat

Baixa el 13% el nombre d'avortaments a Catalunya

La dada desmenteix els que auguraven que la llei del 2010 causaria un augment

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Un total de 19.130 dones es van sotmetre l'any passat a una interrupció voluntària d'embaràs a Catalunya, el 13,4 % menys que les 22.083 que ho van fer l'any anterior. La meitat d'elles viuen en parella i dues terceres parts són solteres.

Segons l'informe La interrupció voluntària de l'embaràs a Catalunya 2014, de la Conselleria de Salut, la taxa global d'avortaments per cada 1.000 dones de 15 a 44 anys residents a Catalunya es va situar en l'11,6, per sobre de la d'Itàlia (7,6), Finlàndia (8,7) i Escòcia (12), però inferior a les de França (12,9), Anglaterra i Gal·les (15,9) o Suècia (20,7).

La mitjana d'edat de les dones que es van sotmetre a un avortament voluntari va ser de 29,3 anys, similar a la d'anys anteriors. El descens de la taxa d'avortaments afecta tots els grups d'edat, excepte les dones de 45 a 49 anys, en què hi ha hagut un lleuger increment, i la disminució implica tant dones autòctones com les d'origen estranger.

Notícies relacionades

Bona part de les dones que van decidir avortar no tenien cap fill ni cap avortament anterior. El grup majoritari és el de dones que han assolit el primer cicle d'educació secundària, encara que hi ha un petit increment del percentatge de dones amb estudis de secundària. Continua baixant el percentatge de dones que no tenen estudis.

L'Associació de Planificació Familiar va subratllar que aquestes dades «desmenteixen» els que auguraven que la llei del 2010 (avui vigent) provocaria un augment d'avortaments.

Temes:

Avortament