CONSEQÜÈNCIES METEOROLÒGIQUES

Els bombers fan 33 sortides en les últimes 16 hores

Els serveis s'han centrat en la retirada d'arbres o elements del mobiliari urbà que han caigut pel fort vent

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Generalitat han fet 33 sortides en les últimes 16 hores per resoldre problemes causats per les fortes ratxes de vent, nou de les quals durant aquesta matinada. Els serveis han consistit en la retirada d'arbres o elements de mobiliari urbà que havien caigut o estaven a punt de fer-ho.

La regió de Lleida i la Metropolitana Sud són les que han acumulat més sortides (11 cada una). Protecció Civil ha alertat que les ratxes de vent encara poden superar aquest dissabte els 90 km/h al Pirineu i l'Alt Empordà, i les onades, els 2,5 metres a la Costa Brava. Per tot plegat, la DGPC recomana extremar la prudència en les activitats a l'aire lliure i en els desplaçaments a les zones afectades pel fort vent.

La incidència més greu d'aquest breu episodi de vent és la mort del nen de 5 anys que divendres a les 12.18 hores va rebre l'impacte al cap d'una branca d'un arbre al pati de l'escola Maria Cortina de Reus. El menor va ser traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb helicòpter medicalitzat. Protecció Civil ha posat a disposició de la família i del centre escolar, a través de l'Ajuntament de Reus i d'Ensenyament, els equips del Col·legi Oficial de Treballadors Socials. Al marge d'aquesta tràgica incidència, no hi ha hagut més ferits a causa del fort vent registrat durant les últimes 24 hores.

Barca al Port de la Selva

Notícies relacionades

Protecció Civil també manté la prealerta del pla Inuncat davant la previsió d'onades que poden superar els 2,5 metres (mar grossa) a la Costa Brava nord. També hi pot haver episodis amb onades rellevants a la costa tarragonina, encara que amb menys intensitat. Durant l'episodi, es preveu mar de fons del nord. Les altures màximes arribaran al nord del cap de Creus i el cap de Begur. Es demana extremar les precaucions en activitats professionals i recreatives a les zones afectades en els moments de més mala mar.

Els incidents que s'han produït no han sigut greus. Al Port de la Selva un vaixell de dimensions reduïdes ha bolcat com a conseqüència de les onades al port, segons informa Protecció Civil municipal. La DGPC ha demanat que s'eviti anar a observar com trenquen les onades als espigons, esculleres i qualsevol lloc de risc.

Temes:

Bombers