TRAGÈDIA AÈRIA

Alemanya, el Regne Unit i Turquia suspenen els vols dels seus Airbus A400M

França manté l'activitat de les seves unitats i Malàisia encara no ha comunicat quina mesura prendrà

Avió Airbus A400M

Avió Airbus A400M / AFP

1
Es llegeix en minuts

Els governs d'Alemanya, el Regne Unit i Turquia han suspès temporalment els vols de les seves unitats del model Airbus A400M després que un d'aquests avions s'estavellés ahir, dissabte, a Sevilla durant un vol de prova i en què van perdre la vida quatre empleats de l'empresa Airbus i dos més van patir ferides de gravetat. França ha comunicat que manté els vols de les seves unitats i Malàisia no ha comunicat si prendrà la mateixa mesura o també suspendrà l'activitat de l'avió.

"El cap de l'Estat Major (de la Força Aèria) ha suspès les operacions fins a nova ordre", ha explicat un portaveu del Ministeri de Defensa alemany. Alemanya ja té en servei un Airbus A400M que va rebre a finals del 2014, amb quatre anys de retard, la primera de les 53 unitats que va encarregar. Airbus ha informat que té intenció d'entregar entre 14 i 18 unitats de l'avió aquest any i a l'abril ja va apuntar que entre dos i quatre avions serien per a Alemanya. El Ministeri de Defensa britànic ha informat igualment que ha ordenat aturar les operacions d'aquests avions com a mesura de "precaució". La Reial Força Aèria britànica compta amb dos avions A400M de transport militar, el primer dels quals va ser entregat el novembre passat, i ha encarregat un total de 22 aparells, que preveu rebre durant els pròxims anys. 

Notícies relacionades

"Les operacions dels avions A400M britànics han quedat interrompudes mentre es porta a terme la investigació sobre l'accident a Sevilla. Els nostres pensaments estan amb la família i els amics d'aquells que es van veure involucrats en el sinistre", ha expressat un portaveu de Defensa en un comunicat.

Quatre empleats de l'empresa Airbus van morir i dos van resultar ferits de gravetat quan un aparell que estava en proves per ser entregat a Turquia es va estavellar aquest dissabte a prop de l'aeroport de la capital andalusa. La tripulació de l'avió estava formada per un pilot, un copilot, un mecànic i tres enginyers la identitat dels quals encara es desconeixen.