departament de presidència

La Generalitat concedeix la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats

El Govern també ha atorgat aquesta distinció a 15 entitats cíviques i culturals

2
Es llegeix en minuts

El Govern de la Generalitat ha distingit aquest dimarts amb la Creu de Sant Jordi 27 personalitats de Catalunya, entre elles el director teatral Lluís Pasqual, els actors Joan PeraEmma Vilarasau i Mercè Sampietro i el metge Miquel Vilardell.

En la seva reunió setmanal d'aquest dimarts, el Govern també ha atorgat aquesta distinció a 15 entitats catalanes, entre elles el Teatre Romea, l'Hospital del Mar, la Fundació Hospital de Sant Pau i la societat cooperativa Cadí.

L'Executiu català atorga anualment la Creu de Sant Jordi a personalitats o entitats que hagin destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en l'àmbit cívic i cultural.

Les 27 personalitats que rebran la distinció en l'edició d'aquest any són el ceramista Jordi Aguadé, el realitzador Josep Miquel Aixalà, el sacerdot Josep Maria Aragonès, el traductor Peter Bush, la filòloga Maria Teresa Cabré, el concertista Ramon Coll i l'empresari Manuel Antoni Condeminas.

També reben el màxim reconeixement del Govern l'empresari i filantrop Lluís Coromina, l'advocat, economista i polític Llibert Cuatrecasas, el galerista Joan de Muga Dòria, el metge i promotor cultural Eudald Maideu, l'historiador Jesús Massip, l'activista cultural Vicenta Pallarès, el director teatral Lluís Pasqual, l'actor Joan Pera, l'arquitecta Carme Pinós i el periodista Agustí Pons.

Igualment han sigut guardonats Philippe Saman, director de la Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona, l'actriu de cine, teatre i televisió Mercè Sampietro, l'escriptor i activista Llorenç Sànchez i l'agent literària Anna Soler-Pont.

Completen la llista el metge Carles Vallbona, l'actriu Emma Vilarasau, el metge Miquel Vilardell i l'empresari Carles Vilarrubí, també vicepresident del Futbol Club Barcelona i responsable de la seva àrea institucional i internacional.

A títol pòstum han sigut guardonats amb la Creu de Sant Jordi l'emprenedor Jacint Mora i Obrador i el forner Francesc Xavier Vilamala, que va impulsar el denominat pa de Sant Jordi.

Notícies relacionades

Les 15 entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi són l'Agrupació Sardanista l'Ideal d'en Clavé de les Roquetes, Alter Mútua de Previsió Social dels Advocats de Catalunya, l'entitat social ASPASIM, l'Associació Egueiro, Cadí Societat Cooperativa Catalana, Casa Pairal Fundació Privada, Castells i Planas de Cardedeu i la comunitat de monges benedictines del monestir de Sant Daniel de Girona.

Altres entitats que reben el premi són la Confraria de Mestres Fusters i Gremi de Fusters, Ebenistes i Similars de Barcelona, la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, la Fundació Privada Vallès Oriental, el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), l'Hospital del Mar i el Teatre Romea.