Els bisbes demanen als diputats que votin en consciència la reforma de l'avortament

Gil Tamayo assegura que l'Església "no entra en negociació" en el tema del dret a la vida "perquè no és negociable"

2
Es llegeix en minuts

El portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), José María Gil Tamayo, ha demanat aquest dimarts als diputats catòlics que votin "en consciència" la proposta de reforma de la llei de l'avortament que es debat aquesta tarda al Congrés dels Diputats.

Preguntat, en roda de premsa, sobre la reforma de la llei de l'avortament que es debat avui al Congrés i que ha rebut les crítiques d'alguns diputats del PP que creuen que la interrupció voluntària de l'embaràs no ha de ser un dret, Gil Tamayo ha subratllat que els representants polítics han de ser coherents amb el que els dicta la seva consciència.

"Crec que tota persona ha de votar en consciència. Un diputat no és un engranatge d'una maquinària i prou, no es despersonalitza a l'hora d'exercir la representativitat que li han atorgat els seus votants, conserva també la seva consciència i, sobretot, el principi de la coherència", ha destacat el secretari general de la CEE.

En aquest sentit, Gil Tamayo s'ha remès al document fet públic el mes d'octubre passat per la CEE després de la retirada de la reforma de la llei de l'avortament que elaborava l'exministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón, en què censuraven la renúncia del Govern a modificar la normativa vigent "en virtut de suposats càlculs polítics".

Així mateix, ha assegurat que l'Església "no entra en negociació" en el tema del dret a la vida "perquè no és negociable". "Amb aquest Govern, amb els que vinguin o amb els que hi hagi hagut, és un punt inamovible de la doctrina de l'Església", ha destacat.

Gil Tamayo ha afirmat que la postura de l'Església sobre l'avortament "no ha canviat gens ni mica", i ha insistit que no es pot legitimar la mort d'un innocent.

A més, el portaveu de la CEE ha instat el Tribunal Constitucional a pronunciar-se sobre la inconstitucionalitat de la llei vigent.

"Ens segueix sorprenent la tardança del TC", ha criticat Gil Tamayo, que ha advertit que els endarreriments no afavoreixen la justícia, i ha reclamat que "d'una vegada" i "després de tot aquest temps d'espera injustificable", el TC es pronunciï sobre aquesta qüestió.

Notícies relacionades

Ha defensat que l'avortament no és només una qüestió política, sinó una qüestió d'humanitat i que la veu no pot ser només de l'àmbit polític i legislatiu, sinó el d'una societat civil en què l'Església "no fa una intromissió política", sinó que mostra les claus d'humanitat.

Ha valorat que "s'integri" els pares de les menors en una qüestió que --ha dit-- és sempre difícil i traumàtica per a la dona, però ha lamentat que la proposta de reforma presentada pel PP, "encara que no sigui explícitament, considera com un dret el dret a matar un innocent al ventre de la seva mare".

Temes:

Avortament