Protesta A les aules

Baix seguiment de la vaga a les universitats contra els graus de tres anys

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Mentre el rector de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), José Carrillo, que la primavera que ve té eleccions per renovar el càrrec, sortia ahir a la palestra per rebutjar el decret de reforma dels graus universitaris, el conegut com a decret 3+2, a Catalunya tot just unes desenes d'estudiants, molts d'ells d'institut, es van adherir a la convocatòria de vaga efectuada per a aquest dimarts pel Sindicat d'Estudiantes (ES) i que comptava amb el suport d'organitzacions sindicals com ara la UGT i associacions de pares com la federació estatal Ceapa.

Notícies relacionades

L'aturada únicament va tenir certa incidència, segons va informar la secretaria general d'Universitats i Recerca, a les facultats de Dret i Educació de la Universitat de Barcelona (UB) i a la d'Economia i Empresarials de la Universitat de Girona (UdG). Fonts sindicals van afegir que l'acció de protesta també es va notar al campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Vilanova i la Geltrú, on el seguiment va arribar al 90%.

El fracàs de la vaga a Catalunya s'explica, en bona mesura, per la falta de suport dels sindicats estudiantils majoritaris, que no només van decidir no subscriure la protesta, sinó que, fins i tot, van fer una crida a mantenir la normalitat durant la jornada, al considerar «oportunista i unilateral», la convocatòria de l'ES. La secretària general d'aquesta organització, Ana García, va argumentar la necessitat de mantenir vives les protestes, mentre segueixi endavant el decret del ministre José Ignacio Wert, ja que, segons va denunciar,  els graus de tres anys volen «expulsar d'una puntada els fills dels treballadors de la universitat pública». García va dir que continuaran fins que «es retiri el decret i se'n vagi el ministre».