TEMPORAL AL SUD DE TARRAGONA

Els bombers busquen una dona arrossegada pel riu Sénia

Als Ports han caigut 535 litres en 4 dies i la previsió és que avui segueixi plovent

Les intenses pluges a les Terres de l'Ebre han multiplicat el cabal de les lleres

Una imatge de Gandesa, ahir.

Una imatge de Gandesa, ahir. / JOAN REVILLAS

2
Es llegeix en minuts
SÍLVIA BERBÍS
TORTOSA

diverses dotacions dels bombers de la Generalitat i del Consorci Provincial de Castelló, entre elles unitats de rescat subaquàtic, van iniciar ahir la recerca d'una dona que hauria sigut arrossegada per les aigües al caure al riu Sénia, limítrof entre les Terres de l'Ebre i Castelló, al terme municipal de la Pobla de Benifassà. La dona estava passejant amb la seva germana quan es va precipitar a la llera, cap a les set del vespre. La Sénia és un dels rius que han incrementat notablement el seu cabal a causa de les intenses pluges que s'han anat acumulant des de divendres a la zona dels Ports, que han obligat a desembassar el pantà d'Ull-

decona, fet que ha provocat la crescuda del Sénia. Efectius dels Mossos d'Esquadra, Creu Roja i la Guàrdia Civil es van incorporar a les tasques de recerca.

Notícies relacionades

INUNDACIONS A GANDESA / Es tracta d'una de les conseqüències de quatre dies de pluja incessant, que ahir a la tarda havien propiciat l'acumulació de 535 litres per metre quadrat d'aigua als Ports, segons el registre de l'estació del Servei Metereològic de Catalunya en aquest punt. Altres rius i barrancs que desallotgen des d'aquest massís cap a les comarques de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià també van al límit, com el riu Algars, que ha passat aquests dies d'un cabal que tot just arribava al metre cúbic per segon a 124. El riu Canaleta va saltar per la carretera que uneix Bot i Prat de Comte, a la Terra Alta. Altres camins i camps agrícoles van quedar inundats. Els carrers i els baixos d'edificis de la localitat de Gandesa (Terra Alta) van quedar inundats d'aigua i fang. «La terra ja no absorbeix més aigua», va advertir l'alcalde del municipi, Carles Luz, preocupat per la previsió que el temporal segueixi avui.

PREVISIÓ DE 100 LITRES MÉS / Protecció Civil manté en prealerta el pla d'e-mergències per inundacions davant la previsió que els nivells dels rius a les Terres de l'Ebre continuïn molt superiors al que és habitual. La situació, de moment, no remet, ja que la previsió és que les pluges segueixin a les Terres de l'Ebre aquest dimarts. De fet, es pot superar l'acumulació de més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores a la Terra Alta, el Montsià i el Baix Ebre. A més a més, Protecció Civil alerta que a partir del migdia es poden registrar precipitacions de més de 20 litres en 30 minuts.