CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

La cooperant ingressada al Carles III no té Ebola

La pacient seguirà ingressada com a mesura de precaució

1
Es llegeix en minuts

La cooperant d'una oenagé que està ingressada a l'Hospital La Paz-Carles III no està contagiada pel virus d'Ebola, segons han revelat els resultats de les primeres proves, han informat a Efe fonts del Ministeri de Sanitat.

Una vegada descartat el contagi, i segons han assenyalat les mateixes fonts, la cooperant seguirà ingressada al citat hospital "almenys un parell de dies més, com marca el protocol i com a mesura de precaució" per fer noves proves d'aquí 48 hores que confirmin que no hi ha contagi del virus de l'Ebola.

En tots els casos sospitosos d'Ebola que s'han tractat al Carles III, sempre que els primers resultats de la prova han donat negatiu els següents han confirmat que no hi havia contagi de la malaltia, i per tant es confia que en aquest nou cas passi el mateix, ha explicat a Efe una portaveu de Sanitat.

La cooperant, de qui no s'ha facilitat la identitat, va ingressar dimecres poc després de les 16.00 hores a l'Hospital La Paz-Carles III de Madrid perquè els metges determinessin si estava infectada pel virus de l'Ebola i com a "cas d'investigació", segons un comunicat difós aquesta tarda per la Conselleria de Sanitat de Madrid.

La dona va arribar a Madrid dilluns (16 de març) procedent de l'Àfrica (Libèria i Sierra Leone) i va iniciar la simptomatologia el 17 de març. Davant d'això, l'àrea de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat va dictaminar el seu ingrés hospitalari.

Notícies relacionades

La pacient es troba en observació a la planta sisena de l'Hospital Carles III, en una de les tres habitacions noves habilitades a l'ala est, i el seu estat en tot moment ha sigut estable i bo en general.

Des que es va atendre el primer cas l'agost del 2014, l'Hospital Carles III ha prestat assistència especialitzada a les instal·lacions de la planta sisena 13 persones, dels quals tres van ser casos confirmats (dos cooperants i la infermera Teresa Romero, que es va encomanar a l'atendre un d'ells) i 10 casos més en investigació.

Temes:

Ebola