Crisi sanitària

La cooperant ingressada a Madrid no té l'Ebola

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La cooperant d'una oenagé que es troba ingressada a l'Hospital La Paz-Carles III de Madrid no està contagiada pel virus de l'Ebola. Els resultats de les primeres proves practicades ahir van donar negatiu. Tot i així, la dona seguirà ingressada en aquest centre hospitalari almenys fins divendres, com a mesura de precaució, per sotmetre's a noves proves dins de les 48 hores que permetin confirmar que no hi ha contagi.

La dona, la identitat de la qual encara no ha sigut facilitada, va arribar dilluns passat a Madrid procedent de l'Àfrica, on havia estat treballant a Libèria i Sierra Leone, els dos països afectats pel virus. Va començar a tenir símptomes dimarts, motiu pel qual l'àrea de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat va dictaminar-ne l'ingrés hospitalari.

Notícies relacionades

Precisament el Govern de Sierra Leone, el país que més contagis acumula fins al moment, amb 11.751 casos i prop de 3.700 morts, va anunciar ahir un nou toc de queda que obligarà els ciutadans a quedar-se a casa seva durant tres dies. Amb aquesta mesura el Govern pretén que surtin a la llum els casos que encara no han sigut notificats o diagnosticats.

Aquest serà el segon aïllament que les autoritats de Sierra Leone imposen als seus ciutadans, després que el mes de setembre passat el Govern decretés un toc de queda que va permetre identificar desenes de casos nous.