EN LLIBERTAT

L'etarra Valentín Lasarte abandona definitivament la presó d'Àlaba

El pres penedit va ser condemnat, entre altres atemptats, per l'assassinat del regidor del PP a Sant Sebastià Gregorio Ordóñez

L’etarra penedit Valentín Lasarte surt de la presó després de complir la condemna. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'etarra penedit Valentín Lasarte, condemnat entre altres atemptats per l'assassinat del regidor del PP a Sant Sebastià Gregorio Ordóñez, ha sortit aquest dilluns definitivament de la presó de Zaballa, a Nanclares de la Oca (Àlaba), després de complir 18 anys.

A les portes de la presó, d'on Lasarte ha sortit a les 08.25 hores, l'esperava la seva parella i mare del seu fill, de poca edat. Tots dos han pujat a un cotxe ocupat per una altra persona i han abandonat el recinte penitenciari.

Notícies relacionades

Lasarte ha deixat definitivament la presó després que la secció tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional aprovés el 27 de febrer el seu llicenciament al descomptar-li de la condemna total les redempcions penitenciàries extraordinàries.

Abans de ser excarcerat, Lasarte ja havia disfrutat de diversos permisos, ja que forma part dels presos penedits de la banda terrorista que es van acollir a l'anomenada via Nanclares.