polèmica educativa

Wert admet que Religió pot plantejar un conflicte amb la ciència

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Per primera vegada des de la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el 24 de febrer del nou temari de l'assignatura de Religió, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va reconèixer ahir que les tesis creacionistes que planteja l'assignatura (el contingut de la qual ha confeccionat la Conferència Episcopal Espanyola) poden contradir «les evidències científiques» que els estudiants aprenen en altres matèries. «No negaré que pugui plantejar-se un possible conflicte entre les ensenyances científiques i les religioses», va afirmar ahir Wert en resposta a les parlamentàries María Jesús Sequera (Entesa Catalana) i Victoria Chivite (PSOE).

Amb tot, una vegada feta l'observació, el ministre va prosseguir: «No hi ha cap problema, perquè són ordres diferents, el científic i el religiós, així que el Govern no ha de conciliar res perquè no hi ha res a conciliar», va concloure.

Wert va defensar que «l'ensenyament de la Religió és essencial», va subratllar que es tracta d'una opció «voluntària dels pares dels alumnes» i va afirmar que, en aquest assumpte, «el ministeri s'ha limitat a ordenar la publicació del currículum al BOE, com es determina als Acords amb la Santa Seu sobre Educació i Cultura del 1979». Va recordar a les dues socialistes que, tot i haver governat el PSOE durant 22 anys des d'aleshores, no es van modificar els termes del concordat. Aquests acords, va dir, tenen rang de tractat internacional, «amb la mateixa força d'obligació que una llei», de manera que el temari l'estableix l'autoritat religiosa corresponent, com passa amb les altres confessions amb què l'Estat té acords, com la islàmica, la judaica i l'evangèlica.

Notícies relacionades

La senadora Sequera va replicar al ministre acusant-lo de confondre docència amb catequesi i va titllar d'«inacceptable» que l'assignatura sigui «avaluable i puntuï per a beques». La tarragonina va retreure a Wert que suprimís Educació per a la Ciutadania per «dogmàtica» quan Religió inclou «pregàries i admiració a la divinitat».

Per a Chivite, la nova matèria suposa un altre episodi de submissió del Govern a la Conferència Episcopal.