Crítiques al preu del nou fàrmac

Els metges censuren el pla de l'hepatitis C

Farmaindústria replica que els tractaments valen com 40 km d'AVE

Protesta contra el pla de Sanitat, diumenge passat a Madrid.

Protesta contra el pla de Sanitat, diumenge passat a Madrid. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

El president de l'Organització Médica Col·legial (OMC), Juan José Rodríguez Sendín, va reconèixer ahir que el Pla Nacional contra l'Hepatitis C que ha elaborat el Ministeri de Sanitat el deixa «insatisfet» perquè el preu dels medicaments «segueix sent desproporcionat», i avisa que pot «comprometre» el Sistema Nacional de Salut (SNS).

Notícies relacionades

El representant dels facultatius considera que «si no hi hagués problemes econòmics i el medicament costés de 300 a 500 euros» no s'hauria produït cap problema amb els fàrmacs d'última generació contra l'hepatitis C.  En l'actual context, va censurar que el preu «segueixi sent extraordinàriament desproporcionat», cosa que pot «comprometre la resta de prestacions o altres malalts».  També va insistir en la necessitat d'habilitar una partida «especial» i «independent» que surti del pressupost del Govern central, no del de les comunitats, com està previst, per evitar que la sanitat pública resulti perjudicada.

La patronal Farmaindústria va respondre a les crítiques. El director general de l'associació que agrupa la majoria dels laboratoris, Humberto Arnés, va dir ahir que Espanya té «capacitat absoluta» per finançar els 727 milions d'euros que costarà tractar l'hepatitis C amb els nous medicaments orals, i per argumentar-ho va assenyalar que aquesta xifra «equival a pagar 40 quilòmetres d'AVE».