OPERACIÓ DE RESCAT

Desapareix un caçador al pantà de Canelles

1
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

La Guàrdia Civil i els Bombers de Benavarri rastregen des de dissabte passat a la nit el pantà de Canelles per localitzar-hi un home desaparegut després de naufragar la barca amb què anava, al terme municipal d'Estopiñán del Castillo (Osca). L'home, de 64 anys i veí de Barcelona, formava part d'un grup de 45 caçadors que travessaven el pantà d'un costat a l'altre per accedir a un vedat que hi ha a la zona.

El desaparegut anava amb quatre persones a l'embarcació quan va naufragar per causes desconegudes. Un dels cinc ocupants va aconseguir arribar nedant fins a la riba i va avisar els serveis d'emergència al voltant de les vuit del vespre. Tres van ser rescatats de l'aigua del pantà amb símptomes d'hipotèrmia, mentre que va resultar impossible localitzar la persona desapareguda. La barca va ser trobada ahir a la tarda.

Notícies relacionades

«Les tasques de rescat estan sent molt complicades, no només pel vent i el fort corrent de l'aigua, sinó també perquè es tracta d'una zona amb molts racons», va explicar Andrés Pociello, cap dels Bombers de Benavarri.

L'home desaparegut viu a Barcelona, però té casa des de fa dècades a Estopiñán del Castillo, on és força conegut. Un ampli dispositiu de recerca continuarà buscant avui el caçador. L'embassament de Canelles es troba a la llera del riu Noguera Ribagorçana, en una zona fronterera entre les províncies de Lleida i Osca.