CANVIS EN LA LLEI ZAPATERO

El PP presenta al Congrés la seva reforma de la llei de l'avortament per a menors

Prohibirà que les adolescents de 16 i 17 anys puguin avortar sense permís patern

1
Es llegeix en minuts

El PP presentarà aquest dimecres al Congrés dels Diputats la seva reforma puntual de la vigent llei de l'avortament, per assegurar que les menors de 16 i 17 anys hagin de tenir el consentiment patern a l'hora d'interrompre de forma voluntària el seu embaràs.

El PP registrarà la iniciativa aquest dimecres a la Cambra, després de mesos de retard i diversos intents que han generat el desencant al mateix Grup Popular, i la marxa de l'ara exministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

"Jo el que puc fer és anunciar que el portaveu anunciar alguna cosa però és una iniciativa seva", ha assenyalat el ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, preguntat per aquest assumpte als passadissos del Congrés. Prèviament, en declaracions a la COPE.

Alonso, ha assegurat que la iniciativa suposa "fer un primer pas" per al compliment "explícit del programa electoral del PP".

Alonso ha subratllat el debat "molt intens" que genera aquesta llei des del punt de vista social i que quan es va veure la necessitat d'abordar la reforma de la llei impulsada pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero es va plantejar que "havia trencat un consens sobrevingut al voltant de la doctrina del Tribunal Constitucional (TC) de l'any 1985".

Notícies relacionades

Per això, ha recordat, el PP va interposar un recurs davant el TC, "es va buscar un text que no aconseguia retornar-nos a aquesta via de consens prèvia" i es va obrir un debat en què les possibilitats d'entesa eren molt difícils.

Ara, ha insistit Alonso, el grup popular "farà un pas de compliment de compromís" i el debat segueix obert perquè hi ha una sentència pendent del TC. "Fins que no es corregeixi en el sentit de la doctrina del Constitucional aquest tema no estarà tancat", ha afegit.

Temes:

Avortament