tractament eficaç

Recurs contra la patent que encareix un nou fàrmac de l'hepatitis C

1
Es llegeix en minuts
EFE
PARÍS

Metges del Món va anunciar ahir la presentació d'un recurs davant l'Oficina Europea de Patents per intentar revocar la patent del Sofosbuvir, el nou medicament contra l'hepatitis C del laboratori Gilead del qual s'ha qüestionat el preu per «desorbitat».

Notícies relacionades

L'oenagé va explicar que en cas que la patent fos revocada s'obriria la porta perquè el producte, que Gilead ven per 41.000 euros a França -per un tractament de 12 setmanes-, hagués de competir amb versions genèriques que costarien 101 dòlars (uns 89 euros).

Una portaveu d'aquesta oenagé va assenyalar que el Sofosbuvir «és una innovació terapèutica» però no constitueix «una innovació tècnica» des del punt de vista químic, ja que els seus diversos components i la seva assimilació havien sigut objecte de recerques alienes a les del laboratori. «La mateixa molècula, fruit de treballs de nombrosos investigadors públics i privats, no és prou innovadora per merèixer una patent», va argumentar l'organització, que considera que Gilead «abusa de la seva patent per exigir preus insostenibles per als sistemes sanitaris». El procediment obert davant l'Oficina Europea de Patents podria no quedar resolt fins d'aquí dos anys.