Llibertat amb càrrecs per a l'autor de l'atropellament múltiple a Oviedo

Un dels set ferits per l'home de 71 anys, que va donar negatiu en alcoholèmia i al qual se li ha retirat el carnet, segueix ingressat a l'hospital

Efectius dels serveis mèdics atenen un dels 7 ferits en l’atropellament múltiple al centre d’Oviedo, aquest dimecres.

Efectius dels serveis mèdics atenen un dels 7 ferits en l’atropellament múltiple al centre d’Oviedo, aquest dimecres. / EFE / ALBERTO MORANTE (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La titular del jutjat de guàrdia d'Oviedo ha decretat aquest dijous, d'acord amb la Fiscalia, la posada en llibertat amb càrrecs de l'home de 71 anys detingut aquest dimecres després de provocar un atropellament múltiple al centre de la capital asturiana en què set persones van resultar ferides.

Després de passar la nit al calabós de la Policia Local, el detingut, que va donar negatiu en els controls d'alcohol i drogues que se li van realitzar, ha prestat declaració al jutjat i, segons fonts judicials, ha fet constar que pateix diverses malalties cròniques, que porta col·locat un marcapassos i que pren habitualment nombroses pastilles associades a diverses patologies.

El conductor, al qual se li imputa un delicte de lesions per imprudència amb set perjudicats, ha manifestat que, després de veure un cotxe "molt a prop", es va posar nerviós i va sentir "un desmai", sense poder explicar per què va confondre el pedal del fre amb l'accelerador, cosa que el va portar a atropellar els vianants que estaven a l'illot i que desconeix com va poder detenir el vehicle.

Notícies relacionades

La magistrada ha decidit a més la retirada del permís de conduir, del permís de circulació i la intervenció del vehicle causant de l'accident.

NOMÉS UN INGRESSAT

Sis dels set ferits ja han estat donats d'alta i només continua ingressat un a l'Hospital Universitari Central d'Astúries, amb pronòstic greu, encara que estable. La persona té traumatisme cranial i altres contusions, encara que la seva vida no corre perill, segons fonts hospitalàries.

Temes:

Oviedo Astúries