Homenatge de la publicació dels EUA

'Els lluitadors contra l'Ebola', personatge de l'any per a 'Time'

"Qualsevol que tracti víctimes de la malaltia corre el risc de convertir-se en una víctima", afirma la directora de la revista

1
Es llegeix en minuts

'Els lluitadors contra l'Ebola', els homes i dones que han combatut el brot de l'Àfrica Occidental en primera línia, han estat elegits per la revista 'Time' com a personatge del 2014 i succeeixen el papa Francesc en una simbòlica portada que resumeix, any rere any, els símbols de cada moment.

Com va passar el 2011, quan 'Time' va designar el manifestant com a personatge de l'any, els editors de la revista han tornat a reconèixer un col·lectiu. En aquesta ocasió, 'els lluitadors contra l'Ebola' ocupen les cinc portades que ha elaborat la publicació.

La directora de 'Time', Nancy Gibbs, ha explicat la decisió al·ludint al "malson" en què s'ha convertit una malaltia mortal que, fins ara, havia estat reclosa a l'Àfrica. El brot, que ja ha provocat més de 6.000 morts a Guinea, Sierra Leone i Libèria, ha afectat metges i infermers d'una manera "sense precedents".

"Qualsevol que tracti víctimes de l'Ebola corre el risc de convertir-se en una víctima", ha indicat Gibbs, que considera "herois" els que s'arrisquen per ajudar els malalts. 'Time' recull els testimonis d'alguns d'aquests "lluitadors", entre ells el del nord-americà Kent Brantly, que va sobreviure a la malaltia després de ser repatriat als Estats Units.

Por

Notícies relacionades

Per 'Time', la de l'Ebola també és l'epidèmia de la "por". La directora de la revista ha recordat els casos d'un institut d'Ohio que no admetia inscripcions d'alumnes de Nigèria o el sacrifici del gos Excalibur, de l'auxiliar d'infermeria espanyola Teresa Romero. Així mateix, ha apuntat que "#VamosAMorirTodos va ser tendència a Twitter" després de conèixer-se el primer contagi Espanya.

"L'Ebola és una guerra i una advertència. El sistema de salut global ni s'acosta a mantenir-nos a nosaltres segurs de malalties infeccioses, i nosaltres signifiquem tots", ha afegit Gibbs, que ha acabat el seu text recordant que gràcies a la lluita d'alguns treballadors sanitaris, "la resta del món pot dormir".

Temes:

Ebola