AVANTPROJECTE DE LLEI

El Govern aprovarà la minireforma de l'avortament «en setmanes»

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El Govern central espera tenir llest «en el decurs de les pròximes setmanes» l'avantprojecte de llei de protecció de la infància que es materialitzarà en la minireforma de l'avortament. Així ho va dir ahir la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va precisar que la nova legislació «no es demorarà» a l'espera que s'aprovi el pla de suport a la família i la maternitat, text inicialment previst per tramitar aquesta modificació.

L'Executiu preveu introduir una reforma en la llei de protecció de la infància, que està en fase consultiva, perquè les noies de 16 i 17 anys no es puguin sotmetre a un avortament sense el consentiment patern. «El pla de família es refereix a mesures de caràcter més executiu que legislatiu (...) però la llei no es demorarà a la presentació d'aquest pla», va explicar Sáenz de Santamaría.

Notícies relacionades

Al setembre, el president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar la retirada de la llei, que derogava el dret de la dona a avortar sense al·legar motiu durant les primeres 14 setmanes i recuperava el sistema de supòsits, en vigor del 1985 al 2010. El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va dimitir hores després.

Unes 40 associacions han convocat per avui a Madrid una marxa per la retirada de la reforma a la qual han confirmat la seva assistència polítics com l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, i una vintena de parlamentaris.