POLÈMICA PER UN CONTAGI

El marit de la malalta d'Ebola promet "justícia" per la mort d'Excálibur

"Van acabar amb tu gent dolenta i sense sentiments", escriu Javier Limón en una carta publicada a la premsa

Javier Limón, marit de Teresa Romero, mira per la finestra de la seva habitació.

Javier Limón, marit de Teresa Romero, mira per la finestra de la seva habitació. / PAUL HANNA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Javier Limón, el marit de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, contagiada per Ebola, ha escrit una carta al seu gos Excálibur, al complir-se una setmana del seu sacrifici, per dir-li que ha estat "un exemple per al món sencer" i prometre-li que "es farà justícia" per la seva mort.

En la missiva, que publica el 'Diario.es' en un blog sobre drets d'animals, el marit de Teresa Romero es dirigeix al seu gos en termes afectuosos i afirma: "van acabar amb tu gent dolenta i sense sentiments. Vam fer tot el que vam poder i més per salvar-te, però al final no va poder ser".

"Mentre t'escric aquesta carta no paro de plorar, però estic molt orgullós de tu perquè has estat un exemple per al món sencer, i no seràs oblidat tan fàcilment", afegeix Javier Limón a la seva carta, que comença assegurant al seu gos: "siguis on siguis saps que els teus amos sempre et portaran al seu cor".

FORCES PER A "'L'AMITA'"

El marit de l'auxiliar d'infermeria li demana al seu gos que li doni "forces a l'"amita" perquè es posi bona", de la mateixa manera que, assegura, l'hi ha donat a ell per no ensorrar-se "i seguir lluitant".

"Encara que ja no estiguis amb nosaltres, et prometo que es farà justícia", conclou la carta de Limón a la seva mascota, que va ser sacrificada el dia 8, després que les autoritats sanitàries decidissin que no hi havia més remei que matar l'animal per evitar qualsevol possibilitat de contagi d'Ebola, malaltia que pateix la seva propietària.

Notícies relacionades

El sacrifici d'Excálibur va despertar un fort rebuig social i moltes persones van demanar que no es portés a terme i que se sotmetés el gos a quarantena, cosa que finalment no es va complir.

Dilluns passat va dimitir Lucas Domínguez Rodríguez, director del Centre de Vigilància Sanitària Veterinària (VISAVET) i responsable de l'operatiu que va sacrificar el gos de l'auxiliar d'infermeria, que encara no sap que Excálibur ha mort i pregunta sovint per ell.

Temes:

Ebola