CRISI SANITÀRIA

Un segon sanitari s'encomana d'Ebola a Texas

Va ser una altra de les persones que van atendre el pacient que va arribar malalt de Libèria i que va morir poc després

Entrada a l’hospital de Dallas on estan ingressats els sanitaris malalts d’Ebola.

Entrada a l’hospital de Dallas on estan ingressats els sanitaris malalts d’Ebola. / AP / L.M. OTERO

2
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / NOVA YORK

El protocol òbviament no va funcionar a Dallas (Texas). El Centre de Control i Prevenció de Malalties (CDC) ha informat d'un segon cas de contagi d'Ebola, també d'un treballador mèdic, a l'hospital on es va atendre Thomas Eric Duncan, el liberià que va morir fa una setmana.

La infermera Amber Vinson ser aïllada al presentar febre i ha donat positiu en les proves preliminars realitzades aquesta nit. "Un segon positiu representa una seriosa preocupació", ha assegurat en un comunicat l'agència federal nord-americana, que també ha recordat que "no és inesperat saber que hi ha hagut més contagis". La nota també informa que el CDC ja ha entrevistat el nou infectat per intentar identificar "qualsevol contacte o potencials exposicions (al virus) a la comunitat".

La confirmació del nou cas arriba un dia després que el CDC anunciés que havia ampliat el grup de persones sota supervisió per incloure 76 treballadors de l'hospital Texas Presbyterian que van cuidar Duncan des que va ingressar el 28 de setembre i que inicialment no s'havien considerat grup de risc. Aquesta ampliació va arribar un cop diumenge es va confirmar el contagi de Nina Pham, una infermera de 26 anys.

REFORÇ DELS CONTROLS 

El CDC ha aprofitat per recordar les mesures de reforç que va anunciar ahir tant per incrementar els controls a l'hospital de Dallas com en centres mèdics de tots els Estats Units. Al centre texà s'ha enviat un equip addicional que inclou experts que han treballat amb èxit a l'Àfrica, cooperant amb Metges sense Fronteres i entrenant-ne altres a l'Àfrica per seguir els protocols. També s'han traslladat a l'hospital de Dallas dues infermeres de l'hospital Emory University d'Atlanta, un dels quatre especialitzats als EUA en el tractament de l'Ebola, per ajudar i donar suport al personal mèdic.

Notícies relacionades

Així mateix, el CDC ha designat un gestor que estarà 24 hores al dia i set dies per setmana a l'hospital de Dallas per revisar el procés de posar-se i treure's el material de protecció i s'han anunciat "millores immediates i específiques" de tots els procediments relacionats amb l'atenció d'un pacient amb Ebola.

L'agència federal també ha creat un equip de resposta que podrà estar en només unes hores a qualsevol hospital del país si es detecta un cas d'infecció del virus per donar suport i entrenament. Aquest dimarts 5.600 treballadors mèdics del país van participar en una crida informativa i en els pròxims dies es faran dues teleconferències més, una amb l'Associació Americana d'Infermeria i una altra amb l'Associació Americana d'Hospitals. 

Temes:

Ebola