CANVI POLÈMIC

La reforma 'light' de l'avortament anirà en un pla d'infància

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN
GUADALAJARA

La ministra de Sanitat, Ana Mato, va confirmar ahir que el pla de protecció a la infància, format per dos avantprojectes que modifiquen 14 normatives, inclourà l'únic canvi en la llei de l'avortament que el Govern portarà a terme aquesta legislatura, després d'enterrar el polèmic avantprojecte que pretenia abolir el dret a l'avortament. La seva retirada va desembocar en la dimissió d'Alberto Ruiz-Gallardón com a ministre de Justícia.

Així, serà la titular de Sanitat, i no el nou de Justícia, Rafael Catalá, tal com va avançar EL PERIÓDICO, qui piloti el canvi legal que obligarà les menors de 16 i 17 anys a obtenir el permís patern abans d'interrompre voluntàriament el seu embaràs. La llei de terminis actual fixa que les menors informin els seus  progenitors, tret que elles al·leguin que aquesta situació els generaria un conflicte familiar greu.

Notícies relacionades

Però el PP sempre ha fet bandera contra aquesta disposició i de fet es va comprometre a derogar-la en el seu programa electoral. Per això Mato va assenyalar ahir, en la reunió interparlamentària que el PP celebra a Guadalajara, que el Govern «tornarà a garantir que les menors en els seus embarassos estiguin acompanyades dels seus pares» en la legislació referida a la infància.

Aquest paquet normatiu està pendent de l'informe del Consell d'Estat. Una vegada l'Executiu rebi el document, el Consell de Ministres donarà via lliure a les normes amb els canvis que afecten l'avortament sense dilació, segons apunten fonts de Sanitat.