Espadaler adverteix que els Mossos "no faran ni un pas enrere" davant de Can Vies

El conseller diu que els disturbis a Sants no es traslladaran al centre de Barcelona perquè estan "preparats"

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'InteriorRamon Espadaler, ha advertit aquest divendres que els Mossos "no faran ni un pas enrere" davant el conflicte al barri de Sants per l'enderrocament del centre Can Vies, mentre que ha assenyalat que la Policia Nacional ja intervé en el control dels disturbis a Barcelona protegint seus de l'Estat.

Davant les successives ofertes del Govern a la Generalitat perquè les forces i cossos de seguretat de l'Estat puguin ajudar els Mossos a abordar els disturbis registrats a Sants, Espadaler ha indicat que "hi ha una relació permanent amb altres forces de seguretat" en un clima de "col·laboració habitual i no excepcional".

En aquest sentit, ha manifestat que "la Policia Nacional ja va protegir ahir seus de pertinença de l'Estat" a la capital catalana.

El màxim responsable de la policia de la Generalitat també ha exposat que "els Mossos d'Esquadra no faran ni un pas enrere i els violents els trobaran" perquè "en el marc d'un Estat de dret, cada un té assignades les seves responsabilitats i les dels Mossos són les de l'ordre públic".

El conseller d'Interior ha dit que "acceptem les protestes de forma cívica", mentre que s'ha queixat que "moltes vegades es posen en pla d'igualtat els violents amb els Mossos, i no s'haurien de posar al mateix pla els vàndals i els que han de contenir les seves explosions de violència".

Espadaler considera que els disturbis al barri de Sants no es traslladaran al centre de Barcelona perquè "estem preparats", i ha recordat que "hi ha un balanç de 60 detinguts i alguns d'ells ja estan passant a disposició judicial".

Notícies relacionades

"Si continua la violència -ha dit- la policia executarà la seva responsabilitat; és el que ens demana la ciutadania; no estem disposats a fer ni un pas enrere perquè seria danyar l'Estat de dret".

Espadaler ha fet aquestes declaracions davant els mitjans de comunicació a la Diputació de Tarragona, abans de firmar un conveni de col·laboració amb aquest organisme en matèria de Protecció Civil. 

Temes:

Can Vies