REACCIONS A L'ANUNCI D'ADELSON

El Govern assegura que les "noves condicions" d'Eurovegas eren "inassumibles"

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría es queixa que la companyia exigia canvis legislatius impossibles

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / Barcelona

Les "noves condicions" reclamades per Las Vegas Sands Corporation, la impulsora d'Eurovegas Madrid, eren "inassumibles", segons ha assegurat la vicepresidenta del GovernSoraya Sáenz de Santamaría. La número dos de Mariano Rajoy ha revelat que la companyia de Sheldon Adelson havia fet peticions de tipus fiscal o de restricció d'entrada d'altres operadors que eren inacceptables tant per al seu Executiu com per a la Comunitat de Madrid o la Comissió Europea.

"Cap dels tres governs ho podia acceptar", ha advertit la vicepresidenta, i per a l'empresa nord-americana de casinos això era "innegociable", ha prosseguit. "No s'adaptava al dret espanyol i europeu", ha considerat la portaveu governamental, que ha posat com a exemple la petició de Las Vegas Sands de fer un "blindatge jurídic sobre futurs canvis legislatius", és a dir, que la firma d'Adelson es volia garantir que els beneficis aconseguits es mantenien malgrat futurs canvis polítics.

Proliferació d'inversors

Notícies relacionades

Sáenz de Santamaría, no obstant, ha dissimulat la contrarietat per haver perdut una inversió per a Madrid que l'empresa havia xifrat en 30.000 milions de dòlars. Ha assegurat que el Govern de Rajoy "seguirà buscant inversors que compleixin el dret a la competència i que no exigeixin canviar res".

Segons la vicepresidenta, Espanya està "en un moment molt bo", "genera confiança" i entre els mesos de gener setembre d'aquest any, segons les dades del Banc d'Espanya, s'ha duplicat la inversió estrangera.