SEGURETAT VIÀRIA

La Coordinadora d'Usuaris de la Bicicleta presenta davant l'SCT 820 denúncies per avançaments indeguts

Les infraccions han estat captades després de cinc hores de gravacions en vídeo a les carreteres

Avançaments de cotxes a bicicletes. / {periodico}

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / Girona

La Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta ha presentat aquest matí a les oficines del Servei Català de Trànsit (SCT) de la plaça d'Espanya de Barcelona 820 denúncies contra conductors que han avançat indegudament ciclistes quan circulaven per la carretera.

Les infraccions són el resultat de cinc hores de gravacions durant les últimes setmanes aportades per usuaris de la bicicleta que s'han adherit a la campanya 'Conductor, cada ciclista és una càmera, respecta els 1,5 metres', impulsada arran de la polèmica desfermada el mes d'agost passat, quan els Mossos van multar una conductora que va ser filmada en vídeo per un ciclista mentre avançava imprudentment diversos dels seus companys a la carretera de la Roca.

Més de 3.000 punts i 164.000 euros

Albert Garcia, portaveu de la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta, ha explicat que els responsables de l'SCT han acceptat totes les denúncies i s'han compromès a tramitar-les. “Les 820 denúncies suposaran la retirada d'un total de 3.280 punts (4 per infractor) i el pagament de 164.000 euros en multes (200 per cada avançament irregular”, ha afegit Garcia, que ha sol·licitat als responsables de Trànsit que dediquin els diners de les sancions a projectes de seguretat viària relacionats amb el respecte i la seguretat dels ciclistes.

Notícies relacionades

El portaveu de la coordinadora ha recordat que la normativa estableix que per avançar un ciclista, els conductors han de reduir la velocitat, senyalitzar la maniobra, i passar al carril contrari respectant com a mínim 1,5 metres de separació lateral. L'avançament s'ha de realitzar sempre que no circuli cap vehicle en sentit contrari, inclòs un altre ciclista. Si es compleixen aquestes condicions, es pot avançar les bicicletes encara que hi hagi línia contínua.