Un carregador fals d'iPhone podria haver causat l'electrocució d'una jove xinesa

Una altra possibilitat és que no hagués estat dissenyat per a l'estàndard elèctric de la Xina continental

L’últim telèfon d’Apple, l’iPhone 5, amb el qual la noia es va electrocutar.

L’últim telèfon d’Apple, l’iPhone 5, amb el qual la noia es va electrocutar. / ANDY RAIN (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Un carregador fals podria ser la causa de la mort d'una jove xinesa que, segons la seva família, es va electrocutar a l'utilitzar el seu iPhone mentre el telèfon s'estava carregant, informa avui la televisió nacional CCTV.

La víctima Ma Ailun, de 23 anys, segons sembla tenia un carregador "no oficial" per recarregar el seu mòbil i aquest podria, segons va assenyalar l'expert Xiang Ligang al canal estatal, ser la causa de la descàrrega.

"A vegades, els carregadors falsos economitzen en la qualitat. El protector del circuit pot no ser bo, i pot derivar en un trencament del condensador i el posterior enviament de 220 volts d'energia directament a la bateria del telèfon", va explicar Xiang. Una altra de les possibilitats, segons Xiang, seria que el carregador hagués estat dissenyat per ser utilitzat a Hong Kong, Taiwan o el Japó, però no a la Xina continental.

"Hong Kong, Taiwan i el Japó tenen un estàndard elèctric de 110 volts. A la Xina continental, són 220 volts", va destacar l'expert, que va afegir que, en aquest cas, el carregador podria haver-se trencat i "sobrecarregat".

Sobrecàrrega

L'expert va assenyalar també que, normalment, un carregador "sobrecarregat" podria sobreescalfar, al seu torn, la carcassa del telèfon i danyar els circuits i inutilitzar el dispositiu. En el cas de la jove, no obstant, les autoritats xineses van confirmar que l'iPhone encara es pot utilitzar malgrat els rastres de cremades al seu exterior, confirma avui el diari hongkonguès "South China Morning Post".

El cable de dades de l'iPhone, el carregador i l'endoll estaven intactes. El succés va tenir lloc l'11 de juliol a la regió nord-occidental xinesa de Xinjiang, quan Ma va morir electrocutada, segons han certificat les primeres anàlisis, si bé encara s'estudia si el mòbil va provocar la descàrrega elèctrica, com asseguren els seus familiars.

"Espero que Apple ens doni una explicació", va publicar la germana gran de Ma després del succés a la xarxa social Weibo --similar a Twitter--, on es van acumular milers de comentaris amb bons desitjos però també amb alertes i queixes sobre la utilització dels mòbils, segons va poder comprovar Efe.

Missatge d'Apple

Notícies relacionades

Davant la ràpida circulació de la notícia per internet a la Xina, Apple no va trigar a publicar un missatge dirigit als seus usuaris al país asiàtic.

"Ens sentim molt dolguts pel desafortunat incident. Traslladem el nostre condol a la família", va declarar la firma a través de la seva seu a la Xina en un comunicat, en què també van confirmar l'obertura d'una investigació sobre els fets en col·laboració amb les autoritats xineses.