La Xina destrueix dues tones de pastissos de xocolata d'Ikea amb bacteris fecals

El gegant dels mobles anuncia que retira aquest producte de les seves cafeteries en 23 països

El carregament, que va arribar a Xangai procedent de Suècia, contenia alts nivells de bacteris coliformes

Pastís de xocolata del menú Ikea. A l’esquerra, un bacteri d’E.coli.

Pastís de xocolata del menú Ikea. A l’esquerra, un bacteri d’E.coli.

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats sanitàries xineses han confiscat i destruït dues tones de pastís de xocolata importades per Ikea des de Suècia després de trobar "alts nivells de bacteris presents en el tracte intestinal humà", segons informa Shanghai Daily.

El gegant dels mobles suec ha anunciat que retira aquest producte de les cafeteries de les seves botigues en 23 països.

Es tracta d'un carregament que va arribar al port de Xangai amb 1,87 tones de pastís de xocolata fabricada a Suècia. Les autoritats van analitzar el dolç i i hi van trobar alts nivells de bacteris coliformes, que solen presentar-se als excrements humans i també als  d'altres animals de sang calenta, com cavalls. El nivell de coliformes (E.Coli) és un indicatiu habitual de la qualitat sanitària d'aliments i aigua.

Un portaveu d'Ikea entrevistat per el diari The Local ha assegurat: "La nostra xocolata ens la subministra un proveïdor de primera qualitat".

Notícies relacionades

L'oficina de quarantena de Xangai també ha explicat que s'ha requisat un altre carregament de formatge Kraft i 2,7 tones de barres de xocolata Nestlé, que contenien massa sorbitol.

Aquesta polèmica sorgeix tan sols uns dies després que es conegués que Ikea havia retirat les seves mandonguilles del menú perquè contenia carn de cavall.

Temes:

Ikea Xina