Un mapa interactiu mostra com treballen al món els joves emigrants

La campanya 'No ens anem, ens treuen' de Joventut sense Futur denuncia que han de triar entre "desocupació, precarietat o exili forçat"

Imatge del mapa de la campanya ’No ens en anem, ens fan fora’, on els joves emigrants expliquen la seva situació.

Imatge del mapa de la campanya ’No ens en anem, ens fan fora’, on els joves emigrants expliquen la seva situació. / JOVENTUT SENSE FUTUR

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTÍNEZ / Barcelona

 "No ens en anem, ens treuen". Aquesta reivindicació és de Joventut sense Futur (JSF), un col·lectiu de joves de l'òrbita del 15-M, que aquest dimarts ha llançat una campanya per denunciar la "situació d'exili forçós de la joventut". Davant una taxa d'atur juvenil de més del 50% que el mateix president del Parlament Europeu, Michael Schulz, va qualificar de "vergonya",  els promotors de la iniciativa volen denunciar que aquesta situació no és accidental, sinó que "té culpables". Així, remarquen que Espanya "no és país per a joves" ja que aquests es veuen obligats a triar entre "la desocupació, la precarietat o l'exili forçat"

Visibilitzar la situació

Notícies relacionades

JSF demana als joves que es troben en una situació "d'exili forçat" que expliquin quin és el seu cas i així visibilitzar mitjançant un mapa interactiu la quantitat de persones que han hagut d'emigrar per trobar feina."Fa més de quatre anys que estic en atur, tinc al damunt gairebé tres carreres, un màster i tres postgraus, parlo anglès i utilitzo eines informàtiques", explica Patricia en aquesta web, que amb 38 anys ha hagut de marxar a Brussel·les. El d'aquesta enginyera és un dels molts exemples que apareixen al gràfic, ja que periodistes, pilots, professors, arquitectes, historiadors, treballadors socials, metges, entre molts altres, també han volgut fer constar la seva situació.  

"Des de l'exili"

A través d'aquesta campanya, el col·lectiu vol posar sobre la taula les adversitats que també troben els joves una vegada abandonen Espanya. És a dir, quina és la feina que fan els milers de llicenciats que viuen a l'estranger i en quines condicions ho fan, ja que són poques les vegades les que exerceixen la seva verdadera professió. "No m'he passat anys estudiant per després no poder ser útil perquè el model productiu del meu país es basa en la bombolla immobiliària i en l'especulació", denuncia una jove a la web. Per tots aquests motius, JSF insta a la mobilització i reivindica: "Que se'n vagin ells".  

Temes:

Indignats