Presó per a l'autor confés de la mort de la nena de 16 mesos i el seu encobridor

El cos de la criatura, que ha estat enterrat aquest matí, va ser trobat amb un fort cop al cap en una basssa de reg

Gema María Cuerda (centre), la mare de la nena de 16 mesos assassinada a Almeria, a l’arribar a l’església de la localitat de Huelva de La Palma del Condado (Huelva).

Gema María Cuerda (centre), la mare de la nena de 16 mesos assassinada a Almeria, a l’arribar a l’església de la localitat de Huelva de La Palma del Condado (Huelva). / Julián Pérez (EFE)

2
Es llegeix en minuts

La titular del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Almeria, en funcions de guàrdia, ha decretat l'ingrés a la presó sense fiança dels dos detinguts pel segrest i la mort de la nena de 16 mesos que va ser trobada sense vida aquest dijous en una bassa de reg a Abrucena (Almeria), Jonathan Moya, de 25 anys i autor confés del crim, iel seu amic Raúl R.F., un home de 25 anys a qui se li atribueix haver encobert el primer, segons han informat a Europa Press fonts del cas.

Els detinguts han ingressat alcentre penitenciari almerienc d'El Acebuche aquest dissabte a les 15.40 hores després de prestar declaració davant la magistrada durant el matí a les dependències de la Ciutat de la Justícia d'Almeria.

La jutge ha decretat l'ingrés a la presó de tots dossense fiança i comunicada, de manera que no s'ha dictaminat un règim d'aïllament especial per a cap d'ells dins de la presó.

Detingut el dijous

Jonathan Moya González, company sentimental de la mare de la nena, va ser localitzat i detingut dijous passat en una finca paterna a Abrucena després d'una setmana de recerca. Raúl R. F., de 25 anys i veí de Fiñana (Almeria), va ser arrestat després de la detenció del seu amic per la seva presumpta implicació en el segrest i mort de la nena.

En el transcurs de l'interrogatori, Moya va confessar el crim i va indicar als agents de Policia Judicial que el cos de la menor es trobava en una bassa de reg, ubicada a uns 500 metres de la finca on va ser detingut, si bé no va facilitar dades sobre com i quan es va produir la seva mort.

L'autor confés dels fets ja va estar en presó provisional el mes de juny per la presumpta comissió de 12 delictes d'estafa que hauria comès fent-se passar per agent de la Policia Nacional.

Les restes de Miriam, la nena de 16 mesos morta, han estat enterrades aquest dissabte al matí a la localitat natal de la seva mare i la seva àvia, La Palma del Condado (Huelva), on ha rebut sepultura després d'una missa en el seu record a la parròquia de San Juan Bautista del municipi acompanyada per centenars de veïns.

Fort cop al cap

Notícies relacionades

El cos sense vida de la nena va ser recuperat dijous passades les 22.00 hores per bussos de la Guàrdia Civil, i les primeres dades de l'autòpsia van determinar que la seva mort va ser deguda, almenys, a un "cop al cap", segons van indicar a Europa Press fonts pròximes a la investigació.

De la mateixa manera, l'informe preliminar elaborat pels forenses de l'Institut de Medicina Legal d'Almeria (IML) apunta que el decés s'hauria produït en un període comprès de "dos a cinc" dies enrere des de de la troballa del cadàver.