Medi ambient

El Govern del PP rebutja la moratòria per al 'fracking'

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ
MADRID

Té un gran interès econòmic i si s'aplica amb cautela no posa en risc el medi ambient més que altres activitats productives. Amb aquests senzills raonaments el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va argumentar ahir al Congrés el seu rebuig a qualsevol moratòria o prohibició de l'agressiva tècnica d'extracció de gas denominada fractura hidràulica ofracking. «EUA està a punt de convertir-se en el primer productor mundial d'hidrocarburs gràcies al nou sistema», va assegurar.

Notícies relacionades

El ministre responia a una interpel·lació del diputat d'Izquierda Unida Chesús Yuste, que es feia ressò de les crítiques de grups ecologistes, científics i veïns dels municipis afectats (80 tan sols a Catalunya).

Yuste va exigir «com a mínim una moratòria» davant «el perill per al medi ambient i la salut» que ha quedat «acreditat després d'anys d'explotacions als Estats Units». També li va preguntar, sense obtenir resposta, què va fer a Cantàbria i Aragó, on els parlaments autonòmics han acordat vetar el sistema, que consisteix a extreure el gas mitjançant el procediment d'injectar a la roca aigua i sorra a alta pressió i que, segons els seus detractors, pot contaminar els aqüífers.