Sant Cugat assegura que Torre Negra està protegida malgrat la sentència del Suprem

La constructora Núñez i Navarro pretenia construir 2.800 vivendes a la zona

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / Sant Cugat del Vallès

L'Ajuntament deSant Cugat del Vallès assegura que l'espai de Torre Negra està protegit malgrat la nova sentència delTribunal Suprem. El text, que avala una sentència prèvia delTribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2003, assenyala que la zona no té qualitat d'especial protecció, tal com el consistori sostenia.

L'alcaldessa,Mercè Conesa (CiU), assenyala que a partir de la sentència del TSJC es van realitzar els canvis corresponents en la qualificació del sòl, tal com s'apuntava al text, que entre altres establia un únic traçat per a un eventual vial perimetral que tanqués l'espai en el seu límit entre Collserola i Sant Cugat del Vallès, conegut com a “vial sud”.

Notícies relacionades

“Hem complert amb el que ens ha demanat, i entenem que així se'ns dóna la raó”, assegura Conesa, que es remet a l'aprovació definitiva com va espaiar inclòs al Parc Natural de Collserola que la Generalitat va aprovar aquest mateix estiu i al fet que el text es refereix a uns tràmits que ja estan superats.

El consistori sosté que aquest espai, per tant, està protegit de la construcció, de manera que la promotoraNúñez i Navarro no podrà portar a terme el seu pla per edificar unes 2.800 vivendes en aquests terrenys situats a la falda de Collserola i que ocupen unes 170 hectàrees de camps i boscos.