Anar al contingut

A SANTANDER

Una jutge de Cantàbria retira la custòdia de la seva filla a un mosso per "no ensenyar-li castellà"

La sentència considera que el pare ha seguit una estratègia "per destruir" els vincles de la nena amb la mare, que és guàrdia civil

RAFAEL MORALES / Cambrils

La jutge Aida Barreda, titular del jutjat de primera instància número 11 de Santander, ha retirat la custòdia de la filla de quatre anys a un 'mosso d'esquadra' de la comissaria de Cambrils (Baix Camp) per "no ensenyar-li castellà fins que ha anat al col·legi". La jutge argumenta que aquesta és una de les estratègies que ha seguit el pare per "destruir els seus vincles amb la mare", una guàrdia civil destinada a Cantàbria.

La nena ha viscut sempre amb el pare, ja que, després de la ruptura de la parella, la mare se'n va anar a Santander i tres sentències van ratificar la custòdia de la menor al pare. La jutge Barreda manté que no ensenyar a parlar en castellà a la nena és una de les accions que ha exercit el pare per "transformar la conducta de la nena".

Encara que el mosso ha recorregut la sentència davant l'Audiència Nacional de Cantàbria, l'execució d'aquesta tindrà lloc aquest dijous, i el pare haurà de pagar una pensió mensual de 500 euros. Un grup de veïns de Cambrils han iniciat una campanya de recollida de firmes i han convocat una concentració davant el domicili de la nena a l'hora que la mare l'anirà a buscar.

0 Comentaris
cargando