PER PRIMERA VEGADA EN LA SEVA HISTÒRIA

La Creu Roja inicia una campanya per als afectats per la crisi a Espanya

L'ONG espera arribar a 300.000 persones en situació d'"extrema vulnerabilitat"

La Creu Roja fa una crida històrica d’ajuda destinada als espanyols afectats per la crisi. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La Creu Roja ha iniciat per primera vegada una campanya per recollir fons i ajuda alimentària per a persones que viuen a Espanya. La campanya 'Ara + que mai' pretén sensibilitzar sobre els efectes de la crisi entre les persones més pròximes i arribar a 300.000 persones més que es troben en situació d'"extrema vulnerabilitat", com ara famílies amb tots els seus membres en atur, nens que viuen en llars pobres, persones grans amb responsabilitat o càrregues familiars, persones parades de llarga durada, persones sense llar o joves en atur, a qui ofereixen ajudes de primera necessitat.

La institució subratlla que el 82% de les persones ateses per la Creu Roja viuen per sota del llindar de la pobresa (amb una renda menor de 627,78 euros al mes) i la taxa d'atur se situa en el 64,86%.

Notícies relacionades

La meitat dels desocupats atesos per l'organització fa més de dos anys que estan en atur i el 51% no tés cobertura de desocupació o rendes mínimes, segons dades extretes del Butlletí sobre la Vulnerabilitat Social de Creu Roja Espanyola, que mesura l'impacte de la crisi en la població atesa per l'organització.

L'ONG s'ha vist desbordada per les peticions dels últims mesos. Hi ha 300.000 persones més trucant a les seves portes, que se sumen als dos milions d'espanyols a qui ja ajudaven.