PROTESTES EN EMPRESES PÚBLIQUES

Els sindicats acorden convocar una vaga de trens el 3 d'agost

Els representants sindicals de Renfe, Adif i Feve han acordat convocar una aturada de 24 hores per protestar contra els plans privatitzadors del Govern

1
Es llegeix en minuts

ElssindicatsdeRenfe,AdifiFeve han acordat aquest dillunsconvocar unavaga de 24 hores el pròxim 3 d'agost per protestar pelsplans liberalitzadors iprivatitzadors delGovern ales tresempreses públiques.

Els sindicats van a sol·licitar la creació d'unacomissió de conflictes tant a Renfe com a Adif, tràmit previ indispensable per a la convocatòria d'una vaga, segons ha informat el secretari general del Sector Ferroviari de CCOO, Juan Carlos Cáceres, després de la reunió mantinguda aquest dilluns pels sis sindicats amb representació a les empreses.

Notícies relacionades

La decisió és conseqüència de la reunió mantinguda divendres passat amb representants del Ministeri de Foment, en la qual es va ratificar la intenció del Govern d'impulsar projectes privatitzadors en el sector ferroviari, aeroportuari i portuari.

Els sindicatsCCOO,UGT,CGT,Semaf,SF iSCF rebutgen tant laliberalització deltransport deviatgers el juliol de 2013, any i mig abans del que exigeixBrussel·les, com la partició de Renfe en quatre societats.