Els opositors organitzen protestes per demostrar el seu rebuig total

1
Es llegeix en minuts
C. B.
BARCELONA

L'última empenta serà aquesta nit. Els contraris al projecte que impulsa Sheldon Adelson amb l'aval de la Generalitat tenen previst penjar pancartes en llocs estratègics del Baix Llobregat perquè els homes de Las Vegas Sands Corporation que arriben demà a primera hora a Barcelona sàpiguen que hi ha oposició. Ho faran tard, per no arriscar-se que els les despengin. També volen fer pintades, una iniciativa més difícil de neutralitzar en poques hores.

Agrupats sota la plataforma Aturem Eurovegas, els detractors del macroprojecte fa dies que preparen la «benvinguda» a la delegació nord-americana. A l'expressió gràfica d'aquest descontentament també s'hi sumarà una concentració a la terminal T1 de l'aeroport del Prat a les 9.00 hores. Segons els organitzadors de la mobilització, és bastant improbable que es trobin amb els enviats d'Adelson, però l'acció (ambperformanceinclosa) aspira a deixar de manifest el descontentament per les negociacions sobre el projecte.

Aturem Eurovegas també ha convocat una cassolada dilluns a les 19.00 hores davant de la seu de CiU a Barcelona.

Notícies relacionades

COMPAREIXENÇA MASSIVA / Un dels partits que més s'ha significat contra el projecte ha estat ICV-EUiA, membre d'Aturem Eurovegas. El líder de la formació es va desplaçar ahir al Prat, on va censurar que la Generalitat hagi escatimat informació sobre el projecte. Per això ha demanat la compareixença de tots els consellers al Parlament perquè expliquin el projecte.

El president Artur Mas, va respondre ahir amb duresa a les protestes organitzades contra Eurovegas. «Suggeriria a Iniciativa per Catalunya que vagi a portar pancartes a les oficines de l'atur, on la gent va a buscar feina», va manifestar després de la projecció a Nova York del documentalEnxaneta. «Que diguin que no volem inversions estrangeres i aconseguirem ser un país cada vegada més pobre i amb més aturats. Encara no hem guanyat el projecte. Si ho aconseguim l'explicaré i veuran que és un projecte que pretén reforçar el turisme a Catalunya», va afegir.