Anar al contingut

REIVINDICACIÓ

Famosos en defensa de l'educació pública

Diverses personalitats i artistes s'han sumat a la campanya explicant les seves experiències en un vídeo

NATALIA CARREIRA / Barcelona

Jo vaig estudiar en la pública és el nom d'una associació ciutadana que reivindica la tasca de l'educació pública en la formació, tant humana com professional, dels seus socis, davant les retallades del Govern. A la campanya s'hi han unit diverses personalitats i artistes que posen veu i cara a la demanda per la qual milers de persones han secundat aquest dimarts les mobilitzacions en tot Espanya.

El catedràtic Samí Naïr, l'actor Ricardo Gómez, l'exdirector general de la Unesco Federico Mayor Zaragoza, la filòsofa i catedràtica Victòria Camps, l'historiador i catedràtic Santos Juliá, el director i escriptor David Trueba i el grup musical Vetusta Morla són alguns dels noms que exposen els seus suports al sistema d'ensenyament públic al vídeo llançat per l'associació.

Els membres de l'associació s'han constituït en entitat per vetllar per la qualitat del sistema públic d'ensenyament en tots els seus nivells, i han promogut accions i possibles solucions. Recorden que l'article 27 de la Constitució espanyola considera l'educació un dret i reconeix la llibertat d'ensenyament. Les mateixes que recull la UNESCO al seu programa Educació per a tots, comenta l'entitat presidida per Isabel Chamarro Storms.

A la seva pàgina web, www.yoestudieenlapublica.org, fan una crida a la resta de ciutadans perquè lluitin "orgullosos" pel que denominen un "bé social" i estableixen quatre principis: "L'educació pública és un dret constitucional i patrimoni nacional irrenunciable"; "és factor de cohesió social i afavoreix la igualtat d'oportunitats i integra la diversitat"; "és qualitat" i "no és un negoci".

0 Comentaris
cargando