CONTROVERTIDA PRESÓ PREVENTIVA

La UB recolza els estudiants detinguts el 29-M i demana que s'acceleri el procés judicial

Els joves han rebut llibres i apunts perquè puguin continuar el curs

1
Es llegeix en minuts

El rectorat de laUniversitat de Barcelona (UB) ha expressat aquest dimarts el seu suport als tres estudiants detinguts durant lavaga general del 29 de març i ha demanat la "màxima diligència i celeritat" d'actuació en el procés judicial obert contra ells.

En un comunicat, la UB assegura que la detenció dels tres joves no es va portar a terme com a conseqüència de cap denúncia de la universitat ni de cap acte que hagi tingut lloc en el si de la institució, i per això la universitat no és part del procés judicial obert. La universitat valida els bons currículums acadèmics dels estudiants detinguts i fa constar que "no hi ha cap expedient disciplinari ni queixa contra ells per motius docents i d'estudi".

19 dies

A més, recolza que tots tres puguin continuar el curs acadèmic malgrat estar a la presó des de fa 19 dies i, de fet, informa que el cap de setmana passat ja es va iniciar el procediment establert entre el centre penitenciari en què es troben i la UB, i han rebut llibres i apunts.

 "Les detencions no han de prejutjar la valoració dels esdeveniments fins que s'acabi el procediment", argumenta el rectorat, que creu que "la incertesa de la situació judicial actual no s'ha d'utilitzar com a excusa per tractar injustament o atacar les associacions estudiantils, que es distingeixen pel respecte dels valors universitaris".

"Diligència i celeritat"

Notícies relacionades

El rectorat reitera la seva "comprensió" pels moviments estudiantils i socials que, pacíficament, manifesten la seva preocupació per la difícil situació que viu la universitat, encara que "rebutja i condemna qualsevol tipus d'acció violenta", i demana, "des del respecte degut a la institució judicial", la màxima diligència i celeritat d'actuació en el procediment obert contra els tres estudiants.

Un dels joves detinguts és estudiant de Física, un altre realitza la doble titulació de Física i Matemàtiques i el tercer és alumne del màster universitari de Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes. Són els únics dels 79 detinguts i 15 imputats pels disturbis del 29-M que segueixen en presó preventiva. Lajutge Carmen García hi segueix veient "risc de fuga" i de "reiteració delictiva".