COMPROMÍS DEL GOVERN

Les retallades a la universitat s'estendran durant dos anys

El conseller d'Economia i els rectors pacten reajustaments "de caràcter conjuntural i no estructural"

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / Barcelona

Les retallades pressupostàries destinades a les universitats públiques catalanes afectaran les partides d'aquest any i, en menor mesura, les de l'any que ve. Així ho ha anunciat aquest matí elconsellerd'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, als representants dels centres, que han obtingut el compromís del Govern que aquestes mesures seran “de caràcter conjuntural i no estructural”. És a dir, els rectors pretenen que les ajudes rebudes el 2013 siguin iguals o superiors a les que s'han atorgat per a aquest any.

Notícies relacionades

Després d'una reunió “cordial” amb Mas-Colell, el rector de la Universitat de Barcelona i president de torn de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), Dídac Ramírez, ha manifestat que els centres educatius que representa entenen “la realitat econòmica” i no poden deixar “de sentir-se solidaris”, raó per la qual accepten que s'apliquin retallades. No obstant, també li ha comunicat al conseller que “si es fan ajustos no és perquè la universitat no necessiti més diners”, i ha insistit que per mantenir i millorar els resultats “són necessaris més recursos”.

En aquest sentit, Ramírez ha assegurat que faran “tots els esforços per millorar l'eficiència i la racionalització de la despesa sense rebaixar els estàndards de qualitat actual”. Però ha afegit que és imprescindible que les universitats no es vegin penalitzades en el futur per haver guanyat en eficiència. En definitiva, que aquells fons que s'hagin pogut esgarrapar en certs aspectes (la reducció d'un 10% dels màsters és un dels eixos de la retallada) han de reingressar-se de nou als centres”.