Anar al contingut

CONFLICTES

El fiscal demana 5 anys per tirar unes vambes a l'alcaldessa de Collbató

L'acusat, d'una plataforma veïnal opositora, nega que hi hagués una agressió

Sosté que pateix «una represàlia» per protestar contra un pla urbanístic

GEMMA ALEMAN
MANRESA

Cinc anys de presó. Aquesta és la pena que demana el fiscal del Jutjat d'Instrucció número 2 de Martorell per a un veí de Collbató (Baix Llobregat) acusat de llançar-li unes vambes velles a l'alcaldessa, Josefina Martínez (PSC), en un ple municipal. Francesc Raset, de 52 anys, nega l'acusació i insisteix que només les va deixar caure «sense el propòsit de causar-li cap mal».

Els fets es remunten al ple celebrat el 16 de març de l'any passat, després de la resolució favorable de la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques al projecte d'ampliació del parc empresarial Les Ginesteres de Collbató. La plataforma Salvem Montserrat, de la qual Raset és portaveu, havia presentat 1.200 al·legacions i més de 80.000 firmes contra l'ampliació sense haver rebut cap resposta per part de l'ajuntament. «L'alcaldessa no havia tingut en compte l'opinió dels ciutadans i, ja que per la via formal no ens feia cas, vaig decidir fer-ho per la informal», explica Raset, que recentment ha traslladat la seva residència a Masquefa (Anoia).

«Vaig pensar que imitant el periodista iraquià que havia llançat les sabates a Bush, els mitjans de comunicació ens farien cas», narra l'acusat. No obstant, ell assegura que no ho va arribar a fer: «Em vaig aixecar cap a la taula i vaig deixar caure les vambes, no les hi vaig tirar a sobre. Va ser com si les hi passés. Les vambes van caure a sobre la taula i ni els gots de vidre ni les ampolles que hi havia es van moure».

En canvi, a les seves conclusions provisionals el fiscal exposa que Raset va llançar a la cara de l'alcaldessa les dues vambes mentre li deia «¡Josefina, per al cas que fas de les 1.200 al·legacions! Té, aquest és el poble que vols, ¿eh?». Per això l'acusa d'un delicte d'atemptat contra un membre de la corporació local i demana una pena de cinc anys de presó i una multa de 9 mesos a raó de 12 euros diaris, és a dir, 3.240 euros.

NEGATIVA A PARLAR L'alcaldessa de Collbató no va voler donar ahir la seva versió a aquest diari. Només va dir que «als tribunals es decidirà qui té raó i qui no» i que la polèmica no és bona per al municipi.

Tres regidors de l'oposició a l'alcaldessa, Josep Estradé, Jordi Serra i Eulàlia Sallés, del Grup d'Independents de Collbató (GIC), sostenen que no hi va haver agressió. «Les vambes es van llançar de dalt a baix, no com si volgués tocar ningú». R.G., veí de Collbató que era al saló de plens, coincideix que les vambes van ser llançades «en paràbola i no a la cara».

Al conèixer la petició del fiscal, Raset va enviar una carta a l'alcaldessa en què li demanava que retirés la denúncia. Davant la negativa de Martínez, Raset ha fet pública la carta, ja que considera que «l'actitud de l'alcaldessa és una represàlia per les protestes impulsades per Salvem Montserrat». En aquesta, l'acusat demana perdó «al membre de la corporació municipal que s'hagi pogut sentir ofès».

Salvem Montserrat ha iniciat una campanya de recollida de firmes a través de la seva pàgina web per evitar que Raset vagi a la presó. Ahir, més de 600 persones ja havien firmat.

0 Comentaris