DAVANT DE LA COSTA ALEMANYA

28 ferits a l'incendiar-se un creuer al mar Bàltic

249 persones han hagut de ser evacuades per la quantitat de fum que desprenia el foc

Les flames cremen el ’Lisco Gloria’, aquest matí.

Les flames cremen el ’Lisco Gloria’, aquest matí. / SOK HANDOUT (EFE)

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES

Com a mínim 28 persones han resultat ferides avui, dues d'elles greus, i 249 han estat evacuades després de declarar-se un incendi en un vaixell al mar Bàltic davant de la costa oriental alemanya, han informat els equips de rescat. La majoria estan intoxicats per inhalació de fum i han estat traslladats a la Clínica Universitària de Kiel.

El succés ha tingut lloc aquesta matinada davant de l'illa de Fehmarn (nord-est d'Alemanya), quan el transbordador de bandera lituanaLisco Gloria, que cobria la ruta entre la localitat alemanya de Kiel i la lituana de Klaipeda, ha patit una explosió a la coberta superior i ha començat a cremar. Els passatgers i la tripulació han estat evacuats per equips de rescat aeris i marítims de Dinamarca i Alemanya mobilitzats per aquest motiu mentre les flames s'estenien sense control per tota la nau.

La majoria dels passatgers procedien d'Europa, de Letònia, Lituània, Dinamarca, Alemanya i Rússia, tot i que també hi havia diversos argentins, segons els serveis d'emergència alemanys.

Encara en flames

El vaixell sinistrat, amb una escora lateral de 15 graus, continua en flames, tot i que una desena d'equips d'emergència i vaixells de voluntaris han treballat durant tot el dia en les tasques d'extinció del foc, que s'ha intensificat per una segona explosió interna al migdia.

Notícies relacionades

Les autoritats alemanyes han iniciat la investigació del succés i estudien la hipòtesi que l'explosió inicial estigui relacionada amb les mercaderies perilloses que transportaven diversos dels camions que hi havia a bord. Entre aquestes, destaquen 200 tones de combustible, que els equips d'emergència intenten evitar que cremin totalment o es vessin al mar.

El ministre d'Interior de l'Estat alemany de Schleswig-Holstein, Joachim Gutt, ha descartat que l'incendi es degués a un atac terrorista, després dels últims avisos internacionals de possibles atemptats a Europa.